Θεατρικό παιχνίδι

Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι μια σύνθετη δραματική μέθοδος, καθώς συνδυάζει το Θέατρο με το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι ο ευκολότερος και πιο οικείος τρόπος που διαθέτει το παιδί για να εκφραστεί. Είναι μια παρόρμηση που του επιτρέπει, μέσα από το λόγο, την κίνηση, την φαντασία και τη συνεργασία να δημιουργήσει τη δική του μοναδική τέχνη.

Εδώ και 8 χρόνια, το Θεατρικό Παιχνίδι περιλαμβάνεται σταθερά στο πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών, που χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους. Από το 2006 πάνω από 300 παιδιά έχουν γνωρίσει το Θεατρικό Παιχνίδι μέσω του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Εμψυχώτρια είναι η κυρία Μαρία Μπατάνη, απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική του Θεάτρου.

Στις συναντήσεις, που πραγματοποιούνται στο «Θεατράκι των Οχληρών», τα παιδιά γνωρίζουν το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Δραματοποίηση, τον Αυτοσχεδιασμό και όλες τις σύγχρονες μεθόδους της θεατρικής διδασκαλίας. Έρχονται σε επαφή με όλες τις τέχνες (μουσική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, χορός) που ανθίζουν στους κόλπους του Θεάτρου. Χρησιμοποιώντας την φαντασία τους μπορούν να μετατρέψουν μία θεατρική σκηνή σε θάλασσα, ένα καπέλο σε πουλί, ένα ύφασμα σε άνεμο… γιατί, όπως λέει ο Μικρός Πρίγκιπας: «Μόνο με την καρδιά μπορεί κάποιος να δει σωστά. Αυτά που είναι σημαντικά, δεν μπορούν να τα δουν τα μάτια».

[su_custom_gallery source=”media: 776,785,784,783,782,780,779,778,777″ link=”lightbox”]

[su_custom_gallery source=”media: 2079″ link=”lightbox”]