Χαιρετισμός Δημάρχου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης αποτελεί σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς, πραγματοποιώντας πλήθος εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Με μια αξιόλογη 18ετή πορεία, καταξιώθηκε στην πόλη της Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τον θεσμό και να τον κάνει δικό της.

Το θέατρο, ο πολιτισμός και η πολιτική, είναι έννοιες που η μια δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη ∙ έννοιες που μ’ αυτές εκφραζόταν πάντοτε ο πολίτης, είτε ως θεατής, είτε ως πρωταγωνιστής. Αποτελούν δε, βαριά κληρονομιά του παρελθόντος μας και απαιτούν να τις στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Ο Δήμος, ειδικά στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, θα συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε, κάθε είδους επιδοτούμενος πολιτιστικός φορέας -όπως και η τέχνη γενικότερα- δεν μπορεί να αξιολογείται με αυστηρά οικονομικούς όρους, αλλά κυρίως για την καλλιτεχνική και επιμορφωτική προσφορά του στην κοινωνία την οποία υπηρετεί.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης,
Ελευθέριος Ιωαννίδης