Νέα

Χριστούγεννα στον κόσμο

[su_column]
Συνεργασία με το ωδείο “Δημήτρης Δημόπουλος”
 

Επιλογή τραγουδιών, διεύθυνση χορωδίας
Έμη Τσιούρα
 
Επιμέλεια οπτικού υλικού
Νικόλαος Κέφαλος
 
Σενάριο, κείμενα, αφήγηση
Γιάννης Καραχισαρίδης
[/su_column]

Το 2011 το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συναποφάσισε με το Ωδείο του Δ. Δημόπουλου να παρουσιάζεται κάθε παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό θέαμα, με αποδέκτες κυρίως τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Σα μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τότε επιλέξαμε την παιδική όπερα του Π. Κούκου «Το νησί των ποιητών».
Το θέατρο γέμισε κι εμείς συνεχίσαμε το 2012 με τη «Μαγεία του Ντίσνεϋ» και το 2013 με την παράσταση «Πέρα απ’ το ουράνιο τόξο». Κάθε χρόνο και διαφορετικό θέμα. Για μια και μοναδική παράσταση, το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων. Και πάντα με τη παιδική χορωδία του Ωδείου. Μια προσπάθεια που πρόθεση έχει να δημιουργήσει ένα θεσμό. Για να το πούμε όμως αυτό θα πρέπει να περάσουν κι άλλα χρόνια. Φέτος, η τέταρτη απόπειρα μας έχει τίτλο «Τα Χριστούγεννα στον κόσμο». Παρουσιάζονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, στην αυθεντική τους γλώσσα. Η παράσταση χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες και μέσα από τις αφηγήσεις και το οπτικό υλικό προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτόν τον κόσμο, τον μικρό τον μέγα. Τον κόσμο που είναι απέραντος, αλλά την ίδια στιγμή τόσο πολύ μικρός. Ταξιδεύουμε με όχημα αυτή την αντίφαση. Και όχι μόνο. Μιλάμε για το πώς σιγά – σιγά κτίστηκε ο Κόσμος των Ανθρώπων. Και από πόσες δοκιμασίες περνούν οι άνθρωποι για να κερδίσουν την ανθρωπιά τους. Αλλά μιλάμε και για τα παιδιά, που μόνιμα είναι οι νικητές των Χριστουγέννων. Γιατί αυτές τις μέρες, οι μεγάλοι, χωρίς όρους και εκβιασμούς, υπηρετούν τα παιδιά. Τη χαρά και τη ξεγνοιασιά τους. 

[su_custom_gallery source=”media: 3992″ limit=”68″ link=”lightbox”][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

Did you like this? Share it!

0 comments on “Χριστούγεννα στον κόσμο

Comments are closed.