Νέα

Σεμινάριο θεάτρου, κίνησης, αυτοσχεδιασμού από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης – Απρίλιος 2015

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοργανώνει ένα τριήμερο σεμινάριο για την τέχνη του θεάτρου, της κίνησης και του αυτοσχεδιασμού. Τέσσερις διαφορετικοί δάσκαλοι. δεκαπέντε ώρες πρακτικής και έρευνας. Το σεμινάριο αφορά εκπαιδευτικούς και ανθρώπους που ασχολούνται ήδη με αυτή την τέχνη, αλλά και σε όσους θέλουν να την γνωρίσουν. Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.
17,18,19/04/2015
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10.00-15.00
Κόστος συμμετοχής 70 ευρώ
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο θεατράκι των Οχληρών πάνω από την αίθουσα τέχνης.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής τηλ. 6934000861
Διδάσκουν:
Βιτόρια Κωτσάλου ( social choreography)
Αργυρώ Κουρλίτη ( κίνηση, αυτοσχεδιασμός)
Χλιαράς Στέλιος


 
Αργυρώ Κουρλίτη. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με το χορό, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στις σπουδές της συμπεριλαμβάνονται τα: T.W.H.S, The New Actors Workshop, Siti Company, Movement Research. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό(Impulstanz, Magpie Umbrella, CPR κ.α.). Έχει δουλέψει με διάφορες ομάδες· καθώς επίσης έχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει δικές της δουλειές (After Rush Hour, 2xσκέψεις, replay, χωρίς, contact). Με τον Σάββα Κατιρτζίδη έχουν δημιουργήσει το poor kinema και τις ταινίες «Superiorite», «Κίτρινη Πόλη», «Κλέφτρα». Η «Κλέφτρα» είναι η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί η ίδια.
Η Βιτόρια Κωτσάλου σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας και από τότε έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη, μελέτη και εμπειρία ώς χορεύτρια μέσα απο σεμινάρια μαθήματα και την προσωπική της έρευνα. Από το 2007 συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού, θεάτρου δρόμου, και θεάτρου και έχει παρουσιάσει δικά της σόλο κομμάτια. Τον Αύγουστο του 2012 οργάνωσε και διηύθυνε το Μικρό Φεστιβάλ Χορού στο νησί της Ύδρας. Και απο το 2013 συνεργάζεται με τον Μ. Κλίεν για το πρόγραμμα R.I.C.E. στην Ύδρα. Με τον Μ. Κλίεν επίσης συνεργάστηκε ώς υπέυθηνη παραγωγής για το έργο Parliament στο Μουσείο Μπενάκη, και ώς χορέυτρια στο έργο Jerusalem που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014. Το έργο της είναι αφιερωμένο στο χορό και στη συνείδηση του χορού, στην έρευνα και εμπειρία ατομικά και κοινωνικά ώστε να αναπτύσσονται απαραίτητες αλλαγές, για την κατασκευή ή το σπάσιμο οδών, προκειμένου ο χορός να βιώνεται, να μετατρέπεται, να μεταδίνεται. Η δουλειά της εστιάζει στην παρατήρηση και διεύρυνση της πληροφορίας που υπάρχει μέσα στο σώμα και στο πώς η έκφραση της συνομιλεί με την τεχνική για να μπορέσει να υπάρξει.
Χλιαράς Στέλιος
Γεννήθηκε στην Κοζάνη 20/06/1984. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Κοινωνικής Θεολογίας του παν/μίου Αθηνών.
Έχει παίξει στα έργα:
Ήταν Κάποτε, σκην. ομάδα Χ-αίρεται, Δη.Πε.Θε. Κοζάνης˙ Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, σκην. Αθ. Κάσιου, ομάδα Open Arts˙ Ρωμαίος και Ιουλιέττα, σκην. Μ. Σωτηριάδης, θέατρο του Νέου Κόσμου˙ Βυσσινόκηπος, σκην. Π. Μουστάκης, θέατρο Άσκηση˙ Παραμυθ…issimo,σκην. Θ. Μοσχόπουλος, θέατρο Πόρτα˙ Αχαρνής, σκην. Β. Θεοδωρόπουλος, Εθνικό θέατρο˙
Συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά Καρυωτάκης, σκην. Τ. Ψαρράς και στην ταινία The winter, σκην. Κ. Κουτσολιώτας.
Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις:
Αντιγόνη, Ιστορίες για περίεργα παιδιά, Ήταν Κάποτε, Ακούς τη γιοτή, Χριστουγεννιάτικο μυστήριο.
Έχει εργαστεί σαν βοηθός σκηνοθέτη σε διάφορες παραστάσεις και έχει κάνει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και εφήβους καθώς και σε παιδιά με κινητικά και νοητικά προβλήματα. Εργάζεται επίσης ως animateur και κάνει θέατρο δρόμου.
Τέλος παρακολούθησε σεμινάρια με τους Σ. Λιβαθινό, Δ. Ήμελλο, Λ. Κονιόρδου, Ξ. Καλογεροπούλου κ.α.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Σεμινάριο θεάτρου, κίνησης, αυτοσχεδιασμού από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης – Απρίλιος 2015

Comments are closed.