Νέα

Το νησί των σκλάβων στις Μέρες Θεάτρου

του Μαριβώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13, ΚΥΡΙΑΚΗ 14, ΔΕΥΤΕΡΑ 15,ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ

[su_divider top=”no” divider_color=”#de9d05″ link_color=”#0cc3e7″ size=”2″ margin=”2″] [su_row] [su_column size=”1/3″] από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Σκηνοθεσία-Μουσική
Ελένη Ευθυμίου
Δραματουργική επεξεργασία
Σοφία Ευτυχιάδου
Σκηνικά
Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κοστούμια
Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί
Ρίτσαρντ Άντονι
Ενορχηστρώσεις-ηχητικό περιβάλλον
Οδυσσέας Γκάλλιος
Βοηθός σκηνοθέτη
Μιχάλης Φραγκιαδάκης
Τεχνική viewpoints
Ίριδα Νικολάου
Παίζουν
Σοφία Αντωνίου
Στέφανος Αχιλλέως
Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Κατερίνα Σισίννι
Βαλάντης Φράγκος
[/su_column] [su_column size=”2/3″]Τέσσερις ναυαγοί σε ένα νησί αναγκάζονται να συμμορφωθούν με το τοπικό έθιμο που θέλει τους αφέντες να αλλάζουν ρόλους με τους σκλάβους τους. Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι μοιάζει να έχει ευγενείς σκοπούς: οι αφέντες θα αντιληφθούν βιωματικά τι σημαίνει άσκηση εξουσίας, οι σκλάβοι θα δοκιμαστούν ως αφέντες, οι αξίες της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας θα θριαμβεύσουν. Ο άρχοντας Τριβελίνος, εκπρόσωπος της εξουσίας αυτής της ουτοπικής πολιτείας που κατοικείται από τους απογόνους εξεγερμένων σκλάβων της αρχαίας Αθήνας, αναπαράγει το πείραμα.
Οι αφέντες αλλάζουν ρούχα με τους σκλάβους τους, τα όρια ανάμεσα στο θέατρο και τη ζωή γίνονται δυσδιάκριτα. Οι μεταστροφές δεν έχουν τέλος σε ένα έργο, που, με σπαρταριστό χιούμορ και καλά κρυμμένη βία, ανατέμνει τους μηχανισμούς της εξουσίας. Ένα κλασικό κείμενο του 18ου αιώνα δίνει το έναυσμα για μια αλλόκοτη μουσική κωμωδία, που μιλά για τις πιο ύπουλες μεταμορφώσεις του σήμερα.
[/su_column][/su_row] Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δοθούν δωρεάν παραστάσεις για σχολεία. Πληροφορίες: 24610 24062
Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε καλοκαιρινή περιοδεία σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας και της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Το νησί των σκλάβων στις Μέρες Θεάτρου

Comments are closed.