Βγερού γλυκά φανού

του Γιώργου Χατζόπουλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ

[su_divider top=”no” divider_color=”#de9d05″ link_color=”#0cc3e7″ size=”2″ margin=”2″] [su_row] [su_column size=”1/3″] από το Θεάτρο του Θερμαϊκού
με την υποστήριξη του
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου
Σκηνοθεσία –
Δραματουργική επεξεργασία
Κορίνα Βασιλειάδου
Μουσική
Κώστας Βόμβολος
Επιμέλεια κίνησης
Κωνσταντίνος Κατσαμάκης
Σκηνικά-κοστούμια &
Σχεδιασμός φωτισμών
Κέλλυ Εφραιμίδου
Βοηθός σκηνοθέτη
Κλέα Σαμαντά
Επιστημονική συνεργάτης
Στέλλα Τσιροπινά
Παίζουν
Ελευθερία Τέτουλα
Μελίνα Αποστολίδου
Φωνή Ανθής
Ειρήνη Κυριακού
Το τραγούδι του τέλους ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός
[/su_column] [su_column size=”2/3″]Μια σύγχρονη ελληνίδα γυναίκα, η Αγγελική, μέσα από τη συγκλονιστική αφήγηση της Βγερούς, που επέζησε της Σφαγής στη Χίο και της δουλείας στη Σμύρνη, προσπαθεί να συναρμολογήσει την κατακερματισμένη ταυτότητα της.
Δύο διαφορετικές εποχές, δύο διαφορετικές γυναίκες, δύο αφηγήσεις. Η μία κραυγή επιβίωσης και αυτογνωσίας. Η άλλη, μαρτυρία και ταυτόχρονα καταγγελία. Και οι δύο συναρμολογούν μια κοινή μνήμη, μια ελπίδα του μέλλοντος, μια ιστορία.
Αν την ακούσεις δεν την ξεχνάς. Γίνεσαι μέρος της.
[/su_column][/su_row] [su_custom_gallery source=”media: 4975,4976,4977″ limit=”68″ link=”lightbox” title=”never” width=”145″ height=”140″][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

Θέατρο του Θερμαϊκού

Το «Θέατρο του Θερμαϊκού» ιδρύθηκε από τους Ελευθερία και Λεωνίδα Τέτουλα το φθινόπωρο του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Η Βγερού γλυκά Φανού είναι η πρώτη του παραγωγή. Πρόθεση του θεάτρου είναι μέσα από ένα ήθος συνεργατικής δουλειάς ν’ αναπτύξει παραγωγές που θ’ αναδεικνύουν σημαντικές στιγμές της ιστορίας και της παράδοσης προκειμένου να τις υποβάλλουν σ’ έναν διάλογο με το σήμερα. Με αφετηρία ένα project, όπου έρευνα, μελέτη και δημιουργία θα εμπλέκονται, το τελικό προϊόν, η παράσταση, να λειτουργεί ως μνημονική πράξη και ως πολιτική και πολιτισμική παρέμβαση.
Περισσότερες πληροφορίες http://theatrethermaikos.gr

Did you like this? Share it!

0 comments on “Βγερού γλυκά φανού

Comments are closed.