Η γυναίκα της Ζάκυθος

του Διονυσίου Σολωμού

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ

[su_divider top=”no” divider_color=”#de9d05″ link_color=”#0cc3e7″ size=”2″ margin=”2″] [su_row] [su_column size=”1/3″] από την ομάδα «Oberon»
Σκηνοθεσία
Αλέκος Σπυριδάκης
Σκηνικά-κοστούμια
Μαριέτα Πανίδου
Σχεδιασμός φωτισμού
Κέλλυ Εφραιμίδου
Μουσική-κιθάρα
Αλέξης Βαλάσσης
Βιολί
Γιάννης Μαστρογιάννης
Παίζουν
Σοφία Βούλγαρη
Διονύσης Καραθανάσης
Μάριος Μεβουλιώτης
[/su_column] [su_column size=”2/3″]Η Γυναίκα της Ζάκυθος ή το Όραμα του Διονυσίου Ιερομονάχου, ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της νεοελληνικής γραμματείας, βασίζεται σε δύο αλληλένδετα θέματα: τη σκληρή συμπεριφορά της Γυναίκας και τη δεινή θέση των Μεσολογγιτισσών, που καταφεύγουν για βοήθεια στο νησί της Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου. Το έργο, παραληρηματικό και καίριο, με εξπρεσιονιστικές πινελιές, αποτυπώνει την αιώνια πάλη του καλού με το κακό. Η παράσταση γίνεται το ιδανικό όχημα για να ακουστεί ο συνταρακτικός λόγος του εθνικού μας ποιητή.
[/su_column][/su_row] [su_custom_gallery source=”media: 4933,4934,4935,4936″ limit=”68″ link=”lightbox” title=”never” width=”145″ height=”140″][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

Oberon

Η ομάδα τέχνης Oberon δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και απαρτίζεται από τους Αλέκο Σπυριδάκη, Διονύση Καραθανάση, Μαρία Ριστάνη, Μαρία-Δήμητρα Βέττα και Μαριέττα Πανίδου. Συνδετικός κρίκος όλων είναι η αγάπη για την τέχνη, αλλά και η ανάγκη για δημιουργία και φαντασία στην καθημερινότητα.
Περισσότερες πληροφορίες http://cargocollective.com/oberonartgroup

Did you like this? Share it!

0 comments on “Η γυναίκα της Ζάκυθος

Comments are closed.