Οδύσσεια

βασισμένη στο ομηρικό έπος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΪΟΥ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ

[su_divider top=”no” divider_color=”#de9d05″ link_color=”#0cc3e7″ size=”2″ margin=”2″] [su_row] [su_column size=”1/3″] από την ομάδα «Patari Project»
Σκηνοθεσία
Σοφία Πάσχου
Δραματουργία
Kωνσταντίνος Μελίδης
Σκηνικά
Ντέιβιντ Νεγρίν
Κοστούμια
Μαργαρίτα Δοσούλα
Φωτισμοί
Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη
Κατερίνα Τασσύ
Παίζουν
Γιάννης Γιαννούλης
Μιχάλης Κουμαριανός
Θεοδόσης Κώνστας
Σάντυ Σπυρίδη
Εριφύλη Στεφανίδου
[/su_column] [su_column size=”2/3″]Ο Οδυσσέας ανεβαίνει στην «πλατφόρμα» και το ταξίδι ξεκινά.
Ποιος είναι ο Οδυσσέας; Σε τι θέλει να γυρίσει; Κι αν τα καταφέρει, τι μένει στο τέλος;
Πέντε ηθοποιοί σε περιορισμένο χώρο
1 x 1,60, χωρίς σκηνικά και κοστούμια, μόνο με το σώμα και τη φωνή τους, περιπλανώνται σε θάλασσες, παλεύουν με τέρατα, νοσταλγούν και ελπίζουν…
Κι όλα αυτά 75cm από το έδαφος.
Το ταξίδι ενός ήρωα που υπάρχει μέσα μας και που τον επιστρατεύουμε, τον ανακαλούμε κάθε φορά που μας χρειάζεται. Το δικό μας ταξίδι, κάτω από την ασυνήθιστη, ευφάνταστη και ρηξικέλευθη ματιά των Patari Project. Ένα θέατρο πηγαίο, παιχνιδιάρικο, που υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία.
[/su_column][/su_row] [su_custom_gallery source=”media: 4685,4684,4683″ limit=”68″ link=”lightbox” title=”never” width=”145″ height=”140″][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

Patari Project

Οι “Patari Project” είναι μια ομάδα ηθοποιών που μετά από κάποια χρόνια κοινής εκπαίδευσης και συνεργασίας ξαναβρέθηκαν μαζί το 2012. Η ιδέα της Σοφίας Πάσχου (σκηνοθέτη της ομάδας) ήταν να κάνει μια παράσταση χρησιμοποιώντας την τεχνική της πλατφόρμας. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Μετά από ένα χρονικό διάστημα εμπνευσμένων προβών ήταν έτοιμη η πρώτη παράσταση της ομάδας: 10 cm up. Το 10 cm up ανέβηκε τον Μάιο του 2012 στο θέατρο Baumstrasse και στη συνεχεία για ένα χρόνο επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Rabbithole. Ακολούθησε καλοκαιρινή περιοδεία σε Καλαμάτα, Πάτρα, Ζάκυνθο και Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε στα 48α Δημήτρια, 2013.
Εκτός από θεατρικές παραστάσεις για ενηλίκους και παιδιά οι κύριες δραστηριότητες της ομάδας “Patari  Project” περιλαμβάνουν θεατρικό παιχνίδι, θεατρικά δρώμενα ανοιχτού και κλειστού χώρου, workshops πειραματισμού, σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Η ομάδα έχει συνεργασίες με ανθρώπους από τον χώρο του θεάτρου και της θεατρικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Έχει διοργανώσει μια σειρά ανοιχτών σεμιναρίων για νέους ή τελειόφοιτους ηθοποιούς, πάνω στην τεχνική της «πλατφόρμας».
Περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/patariproject
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δοθούν δωρεάν παραστάσεις για σχολεία. Πληροφορίες: 24610 24062

Did you like this? Share it!

0 comments on “Οδύσσεια

Comments are closed.