Πλημμύρισε απο κόσμο η Εκθεση Θεατρικού κοστουμιού – Η νέα άνοιξη του Δηπεθε Κοζάνης (φωτο)

Με το σύνθημα της Ελένης Δημοπούλου της νέας Καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, άνοιξαν τα φώτα της σκηνής και αποκαλύφθηκε στα μάτια των δεκάδων πολιτών που συγκεντρώθηκαν χτες στο πεζόδρομο της πόλης, η ομορφιά του θεάτρου μέσα από την ενδυματολογική λεπτομέρεια των κοστουμιών, που το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης είχε στις αποθήκες του από την ίδρυση του έως σήμερα.
Η Έκθεση Θεατρικού κοστουμιού με φορεσιές και ενδυμασίες που έχει σχεδιάσει ένας από τους λαμπρότερους ενδυματολόγους του θεάτρου ο Γιάννης Παπαδάκης- Μετζικώφ όπως και άλλοι σημαντικοί σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι, αναδείχθηκαν στο χώρο – που παραχωρήθηκε δωρεάν στο Δηπεθε από τον Κοζανίτη επιχειρηματία Ι. Τσαβδαρίδη – με την σκηνογραφική δεξιοτεχνία του Ρίτσαρντ Άντονι, της Φανής Ροκά και του Κοζανίτη Τάσου Λάτσκου Θώμου.

δημοπούλου δηπεθε κοζανης
Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Στραβού
Ο πεζόδρομος, μπροστά από την Έκθεση ήταν γεμάτος, νέα παιδιά που παρακολουθούν τα σεμινάρια του ΔΗΠΕΘΕ φορούσαν στολές από τις παρελθούσες παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ ενώ οι δεκάδες εθελοντές που ενημέρωναν τους πολίτες για τα προγράμματα των παραστάσεων που θα ακολουθήσουν στις ”Μέρες θεάτρου”.
Παρούσα στην πολύ ωραία βραδιά ήταν η πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ κ. Νανά Νικολάου που δεν έκρυψε την συγκίνηση της όταν βρέθηκε στο χώρο της Έκθεσης και συνάντησε ανθρώπους και συνεργάτες από τα παλιά.
Η νέα πρόεδρος του Δηπεθε κ. Μελίνα Ηλικίδου που φαίνεται να έχει αποκτήσει μια καλή χημεία συνενόησης με την Ε. Δημοπουλου μίλησε για την νέα προσπάθεια που γίνεται στο θέατρο της πόλης ενώ στην συνέχεια η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ ”Μέρες Θεάτρου” που θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου με 15 παραστάσεις από τις οποίες οι δύο θα είναι θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Η κ. Δημοπουλου κάλεσε τους πολίτες της πόλης, τους φιλότεχνους και τους θεατρόφιλους να αγκαλιάσουν το θέατρο, να χαρούν και να ζήσουν τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Ο Δήμαρχος Κοζάνης στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι αυτή η γιορτή θεάτρου όπου γίνεται στην πόλη σηματοδοτεί με τον πιο εμφαντικό τρόπο την έναρξη της νέας δημοτικής αρχής στο δήμο ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προηγούμενο καλλιτεχνικό διευθυντή Γ. Καραχισαρίδη που τον προσδιόρισε ως φίλο του. Στο τέλος της εκδήλωσης έπαιξαν μουσικές τα κιθαριστικά σύνολα του δημοτικού Ωδείου Κοζάνης υπό την διεύθυνση της κ. Τσιλιπάκου.
Το πιο ωραίο στοιχείο της βραδιάς ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων της πόλης και φυσικά τα δεκάδες νέα παιδιά που εθελοντικά έχουν περιστοιχίσει το δηπεθε και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου».
Ο χώρος του μουσείου κοστουμιού θα λειτουργήσει ως γραφείο του φεστιβάλ, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις και να προμηθεύονται τα εισιτήρια.
Σπυρος Κουταβας
Πηγή: http://www.vetonews.gr/culture/item/25200-anoikse-i-avlaia-gia-tin-ekthesi-theatrikoy-kostoumioy-i-nea-anoiksi-tou-dipethe-kozanis-foto

Did you like this? Share it!

0 comments on “Πλημμύρισε απο κόσμο η Εκθεση Θεατρικού κοστουμιού – Η νέα άνοιξη του Δηπεθε Κοζάνης (φωτο)

Comments are closed.