Νέα

"Ενας Ρωμαίος και μια Ιουλιέτα" για φίλημα, χειροκροτήθηκαν και αγαπήθηκαν απο το κοινό της Κοζάνης

του Σπυρου Κουταβα
Ο ”Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2”που έκανε πρεμιέρα χθες στην γεμάτη αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης -στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μέρες θεάτρου,- είναι μια διασκευή του ομώνυμου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.
Ο τίτλος του έργου προϊδεάζει για αυτό που θα νοιώσει κανείς βλέποντας την παράσταση. Δύο ηθοποιοί αναμετρώνται με το κείμενο του Σαίξπηρ σε μια εναλλαγή ρόλων καθ’όλη την διάρκεια της παράστασης που σε κάνει να κρατάς την ανάσα σου.
Στο πρώτο μέρος κυριαρχεί έντονα το στοιχείο του χιούμορ με ευρηματικές φόρμες και αυτοσχεδιασμούς ενώ από την μέση και μετά ο θεατής αρχίζει να νοιώθει περισσότερο έντονα τα τραγικά στοιχεία του έργου. Δεν θα δείτε Ελισαβετιανά σκηνικά και ρούχα εποχής, ο σκηνοθέτης Κώστα Γάκης και Αθήνα Μουστάκα με λιτό τρόπο και φτωχά υλικά μέσα χτίζουν μια παράσταση που βασίζεται στην θεατρική προσωπικότητα των πρωταγωνιστών.
Οι δύο ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μπιμπής και Αθηνά Μουστάκα ερμηνεύουν όλους τους ρόλους αλλάζοντας με εκπληκτική ταχύτητα τα πρόσωπα που υποδύονται με βασικό πλεονέκτημα την υψηλή σωματική τους ενέργεια το μεράκι, το πάθος, και την τόλμη, προβαίνουν σε υψηλού ρίσκου αυτοσχεδιασμούς που στο τέλος χειροκροτούνται θερμά από το κοινό. Στην παράσταση οι ηθοποιοί δεν διστάζουν να ρισκάρουν σένα παιχνίδι διαδραστικότητας με το κοινό, ενώ αρχικά εισέρχονται στην σκηνή ως φαντάσματα του παρελθόντος για να αφηγηθούν στην εποχή μας την μάταιη ερωτική ιστορία τους.
Στην παράσταση δεν αισθάνεσαι ούτε μία στιγμή ως συνεχή επανάληψη την μελαγχολική θλίψη του κειμένου, δεν πλήττεις ούτε μια στιγμή, γιατί το ανάλαφρο κλίμα με έντονα στοιχεία χιούμορ διαδέχονται τα μελαγχολικά σημάδια του τραγικού τέλους της ιστορίας με τους δύο ηθοποιούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής εντυπωσιάζει με την σωματική του ευελιξία. και η Αθηνά Μουστάκα με τις δυνατές μεταμορφώσεις της.
Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, άρεσε πολύ και αυτό φάνηκε στο τέλος που κανείς δεν ήθελε να φύγει από το θέατρο. Η Ελένη Δημοπουλου η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ έχει στήσει ένα υπαίθριο χώρο συνεύρεσης στην είσοδο του θεάτρου όπου οι θεατές και θίασος γίνονται μετά το τέλος της παράστασης μια παρέα κουβεντιάζοντας και ανταλλάσοντας απόψεις. Είναι εντυπωσιακή πράγματι αυτή η πρωτοβουλία γιατί προσφέρει την δυνατότητα στους θεατές να γνωρίσουν από κοντά ηθοποιούς και σκηνοθέτες του θεάτρου να απομυθοποιήσουν εικόνες και να εκτιμήσουν πρόσωπα και χαρακτήρες.
Την παράσταση παρακολούθησαν χθές καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας μαθητές (δωρεάν) από σχολεία της πόλης που κατάφεραν έγκαιρα να δηλώσουν συμμετοχή. Η παράσταση παίζεται και σήμερα στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ.
Χωρίς κανένα δισταγμό σας λέμε να μην την χάσετε!
Πηγή: http://www.vetonews.gr/editorial/item/25407-meres-theatrou-enas-romaios-kai-mia-ioulieta-gia-filima-xeirokrotithikan-kai-agapithikan-apo-to-koino-tis-kozanis

Did you like this? Share it!

0 comments on “"Ενας Ρωμαίος και μια Ιουλιέτα" για φίλημα, χειροκροτήθηκαν και αγαπήθηκαν απο το κοινό της Κοζάνης

Comments are closed.