Νέα

Ο Κώστας Γάκης μιλά στο veto91fm για το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2"

O Σκηνοθέτης Κώστας Γάκης μιλησε στο Veto91fm την προσπάθεια που κάνει η ομαδα ”ΙΔΕΑ” επι σκηνής για να αποδώσει το έργο μένα εντελώς διαφορετικό υφος και σε νεα φόρμα.
Η πρωτοτυπία της παράστασης που κέρδισε το νεανικό κοινό της Αθήνας είναι οτι δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το αριστούργημα του Σαίξπηρ, παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.
Mια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο νεαροί περφόρμερ ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικό έρωτα όλων των εποχών.
Ο Κωστας Γάκης δήλωσε ενθουσιασμένος απο την παραμονή του στην Κοζάνη και την παρουσία του στην Φλώρινα, οπου στα πλαίσια της ανταπόδωσης των καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών των φοιτητών της σχολής καλών τεχνών στις Μέρες θεάτρου, έδωσαν παράσταση στο κτίριο της Σχολης στην Φλώρινα.

Πηγή: http://www.vetonews.gr/culture/item/25399-festival-meres-theatrou-o-kostas-gakis-mila-sto-veto91fm-gia-ton-romaios-kai-ioulieta-gia-2-tou-ouilliam-saikspir-15-kai-16-maiou

Did you like this? Share it!

0 comments on “Ο Κώστας Γάκης μιλά στο veto91fm για το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2"

Comments are closed.