Στιγμιότυπα από τις "Μέρες Θεάτρου", της Ιωάννας Κωσταρέλλα

Eνα από τα πιο ωραία στιγμιότυπα από το φεστιβάλ του ΔΗΠΕΘΕ “Μέρες Θεάτρου” είναι αυτό με τις καρέκλες και τα τραπεζάκια που βγαίνουν έξω τις ζεστές βραδιές μαζί με το κρασί που σερβίρεται μετά τις παραστάσεις. Τα “πηγαδάκια” που στήνονται πριν και μετά, είναι μια ωραία αφορμή για συζήτηση και δίνουν ζωή σε ένα χώρο που είναι εξ’ ορισμού χώρος έκφρασης.
Η άλλη όμορφη εικόνα είναι αυτή των εθελοντών που κινούνται από το εκδοτήριο μέχρι την ταξιθεσία, καλύπτοντας όλο το χώρο, κυρίως με τον ενθουσιασμό τους. Είναι σημαντικό να σε καλοδέχονται σε ένα χώρο και να σου δημιουργούν αυτή τη ζεστή αίσθηση της φιλοξενίας άνθρωποι που βρίσκονται εκεί επειδή το θέλουν.
Oσο για τις ίδιες τις παραστάσεις, εκεί η αποδοχή είναι θέμα προσωπικής αισθητικής και άποψης. Σίγουρα δεν ανταποκρίνονται όλες στα ίδια υψηλά κριτήρια, αποτελούν, όμως, κορφολόγημα διαφορετικών -από τις συνηθισμένες “αρπαχτές”- προτάσεων με φιλοδοξία να δημιουργήσουν μια κρίσιμη μάζα θεατρόφιλων.
Η ικανοποιητική παρουσία κόσμου στην αίθουσα και μάλιστα σε τέτοια συχνότητα (σχεδόν μέρα παρά μέρα) είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Δε φτάνουν, όμως, μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες των διοργανωτών που πρέπει να τους πιστωθεί ότι στηρίζουν την υπόθεση με κάθε τρόπο για να μείνει αυτό το φεστιβάλ. Η επίτευξή του είναι υπόθεση όλων όσοι αγαπούν το θέατρο σε αυτή την πόλη.
Ιωάννα Κωσταρέλλα
Πηγή: http://www.xronos-kozanis.gr/index.php?subaction=showfull&id=1432191792&archive&start_from&ucat=1

Did you like this? Share it!

0 comments on “Στιγμιότυπα από τις "Μέρες Θεάτρου", της Ιωάννας Κωσταρέλλα

Comments are closed.