Μοναδική η ερμηνεία του Στέλιου Χλιαρά στο θεατρικό μονόλογο της παράστασης «Σήμερα ούτε Άμλετ»!

Μοναδική η ερμηνεία του Στέλιου Χλιαρά στο θεατρικό μονόλογο της παράστασης «Σήμερα ούτε Άμλετ» που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μέρες Θεάτρου παραγωγής ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Μετά την σκηνοθεσία της εναλλακτικής παράστασης «Αντιγόνη Project» που ενθουσίασε το κοινό στο χώρο του εργοστασίου ΚΙΚΗΣ, σειρά για τον Κοζανίτη ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέλιο Χλιαρά, έχει ο απαιτητικός μονόλογος του Λεβαντόφκσι στην Παράσταση του φεστιβάλ του ΔΗΠΕΘΕ «Σήμερα ούτε Άμλετ» που ανεβαίνει στο σανίδι της Αίθουσας Τέχνης από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη 27 Μάη.
Ένας τεχνικός που εργάζεται στο χώρο του θεάτρου, συνομιλεί με το κοινό που βρέθηκε για να παρακολουθήσει το γνωστό έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ» με την ευκαιρία της αναβολής της παράστασης και του εκθέτει τους προβληματισμούς του και την πορεία του στο χώρο της τέχνης μέσα από έναν μονόλογο που τον χαρακτηρίζουν, τόσο το χιούμορ όσο και τα δραματικά στοιχεία.
Χρησιμοποιεί το κοινό ως δικούς του ακροατές, για να ανακουφίσει τον πόνο που του γεννήθηκε από μια σειρά ατυχιών στο χώρο του θεάματος αφού από πολλά υποσχόμενος ηθοποιός και με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό εγκαταλείπει την τέχνη του και καταλήγει τεχνικός και…θεατής των αγαπημένων του έργων.
Σημαντικό ρόλο στο έργο παίζει η αλληλεπίδραση ανάμεσα στο κοινό και τον ηθοποιό καθιστά τον κόσμο συμμέτοχο της παράστασης που θίγει το θέμα της αβεβαιότητας στη ζωή και την καριέρα των ηθοποιών και των ανθρώπων του θεάτρου.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Δήμητρα Χουμέτη
Μετάφραση: Πρόδρομος Τσινικόρης
Δραματουργική προσαρμογή: Χρήστος Παπαδημητρίου
Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονι
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Πέτρου
Βοηθός σκηνογράφου: Κατερίνα Κολλιοπούλου.
Ζωγραφική επεξεργασία σκηνικού: Τίκα Καρακίδου
Ερμηνεύει ο Στέλιος Χλιαράς
Πηγή: http://www.prlogos.gr/reportaz/28261-monadiki-i-ermineia-tou-steliou-xliara-sto-theatriko-monologo-tis-parastasis-simera-oyte-amlet

Did you like this? Share it!

0 comments on “Μοναδική η ερμηνεία του Στέλιου Χλιαρά στο θεατρικό μονόλογο της παράστασης «Σήμερα ούτε Άμλετ»!

Comments are closed.