Μήνυμα της Προέδρου στη Γιορτή των Εθελοντών του Φεστιβάλ "Μέρες Θεάτρου"

Λίγο πριν το τέλος του φεστιβάλ “Μέρες Θεάτρου” που εδώ και έξι βδομάδες μας ταξίδεψε στον υπέροχο κόσμο του θεάτρου, πιο πολύ του σύγχρονου θεάτρου, το οποίο διοργάνωσε το Δη.Πε.Θε Κοζάνης, η διοίκηση του Δη.Πε.Θε, η καλλιτεχνική διευθύντρια κα Ελένη Δημοπούλου και το προσωπικό του Δη.Πε.Θε αισθανθήκαμε την ανάγκη να διοργανώσουμε αυτή τη γιορτή προς τιμήν των δεκάδων εθελοντών του φεστιβάλ.
Η αλήθεια είναι ότι Χωρίς αυτούς το φεστιβάλ θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί. τώρα που τελειώνει το διαπιστώνουμε με απόλυτη σιγουριά, γιατί στην πορεία βγαίνανε δυσκολίες, οι οποίες αντιμετωπίζονταν αθόρυβα, με τέτοια συνέπεια και επαγγελματισμό που μας άφηναν άναυδους. Από την αρχή οργανώθηκαν με την εμπειρία της Βούλας Βασιλειάδου τρεις εθελοντικές ομάδες που τους συντόνιζαν οι τρεις υπεύθυνοι Κώστας Παπαθανασίου, Αργύρης Παπανικολάου και Φανή Ροκά.
11541030_10204420375491498_572741112_nΗ κάθε ομάδα είχε αυστηρά δικό της πεδίο ευθύνης.
Η ομάδα υποστήριξης της έκθεσης θεατρικού κοστουμιού, στον πεζόδρομο, είχε την ευθύνη να μένει ανοιχτή η έκθεση στο κοινό πρωϊ – απόγευμα και με φιλότιμο, ευσυνειδησία και προθυμία εξηγούσαν στον κόσμο πώς φτάσανε στο φως τα θεατρικά κοστούμια από το σκοτάδι που τα φιλοξενούσε.
Η ομάδα φιλοξενίας ακούραστα μέρα και νύχτα με χαμόγελο και περισσή ευγένεια εξυπηρέτησε τις ανάγκες φιλοξενίας πάνω από 140 ηθοποιούς και συντελεστές που πήραν μέρος στο φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα. Όλοι φεύγανε ευχαριστημένοι στέλνοντας μηνύματα στο Δη.Πε.Θε ότι αυτό το ζεστό, φιλόξενο κλίμα δεν τόχουν ξαναζήσει.
Η ομάδα των παραστάσεων πολύ πριν την ώρα τους, υπεύθυνοι για την υποδοχή του κοινού, την ταξιθεσία αλλά και στο τέλος πάντα πρόθυμοι και χαμογελαστοί να σερβίρουν το κρασάκι που κρατούσε συντροφιά τις ατέλειωτες συζητήσεις πάνω στο θέαμα που είδε λίγο πριν το κοινό στην αίθουσα Τέχνης.
ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ με αγάπη δώσατε δροσιά από τα νιάτα σας, χαμόγελο αισιοδοξίας και χρώμα στις δύσκολες κατά τα άλλα μέρες που περνάμε. Αλλωστε ο εθελοντισμός δεν θέλει χρήματα που γίνονται καταθέσεις και φεύγουν στο εξωτερικό αλλά κατάθεση ψυχής και φιλότιμου, αυτά θα μείνουν, εσείς θα τα διατηρήσετε.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και τον καθένα ξεχωριστά, σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και να δώσουμε την υπόσχεση, όπως όταν κάναμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς ότι το φθινόπωρο θα ξανανταμώσουμε. Το σίγουρο είναι ότι σε όλους μας θα λείψουν οι όμορφες βραδιές μέσα και έξω από την αίθουσα τέχνης.
Ευχαριστούμε επίσης τη Βάσω τη Βακουφτσή που βοήθησε τη σημερινή βραδιά και προσκάλεσε το σύνολο κρουστών Percussionistas, το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 με πρωτοβουλία των καθηγητριών του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, κ. Ντόλλυς Λιανά και κ. Νταβίνας Φλωρεντίν και τους ευχαριστούμε κι αυτούς.
Καλή διασκέδαση-Καλό καλοκαίρι
Η Πρόεδρος Δη.Πε.Θε. Κοζάνης Μελίνα Ηλικίδου

Ομάδα εθελοντών: Παράσταση

Επικεφαλής: Αργύρης Παπανικολάου
Ζήσης Λαζαρόπουλος, Μάριος Αγραφιώτης, Κοσμάς Κότσι, Ευαγγελία Δάρδα, Κατερίνα Νιώτη, Δέσποινα Σημαδοπούλου, Φανή Αυγουστίδου, Κατερίνα Μιλωνά, Λόλα Τσίτσαρη, Κατερίνα Βαχτσεβάνου, Κωνσταντίνα Κύρινα, Τάνια Πάκου, Βάγια Τζιούτζα, Βασιλική Σπανίδου, Ελένη Μόσχογλου, Νατάσσα Καντερλιώτη, Λουκάς Κτένας, Παναγιώτα Βαλαή, Δήμητρα Φτάκα, Σωτήρης Στεφανίδης, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Δημήτρης Καραγιάννης, Μαγδαλινή Κική, Δώρα Χατζηγιαννίκου, Ελένη Διάφα, Φώφη Ζαγορίτου, Ολίνα Μανωλοπούλου, Ηλίας Μπούτσης, Αντιγόνη Δραγατάκη, Νικόλαος Λιάκος, Δανάη Ζιάμπρα, Κατερίνα Γκαντιά, Παντελής Κουτσελάκης, Αργύρης Παπανικολάου

Ομάδα εθελοντών: Γραφεία – Έκθεση

Επικεφαλής: Φανή Ροκά
Κατερίνα Βαχτσεβάνου, Μυλωνά Κατερίνα, Αντιγόνη Δραγατάκη, Χασιώτη Ελευθερία, Ανδρέας Κωστογλίδης, Νίκος Λιάκος, Άρτεμης Λαμπαδά, Τάκος Κωσταντίνος, Φώφη Ζαγορίτου, Δήμητρα Ταραλίδου, Φωφώ Νέττα, Μαγδαληνή Κική, Γρίβα Αφροδίτη, Ντόνα Βασιλοπούλου, Μανωλοπούλου Ολίνα, Δώρα Γαζή, Φανή Ροκά

Ομάδα εθελοντών: Φιλοξενία

Επικεφαλής: Κώστας Παπαθανασίου
Δέσποινα Σημαδοπούλου, Έλσα Ζυγούρη, Ελευθερία Μέλα, Λίλη Χριστοδούλου, Παντελής Κουτσελάκης, Τάνια Πάκου, Δώρα Γαζή, Φανή Αυγουστίδου,Ολίνα Μανωλοπούλου, Μαρία Πουταχίδου, Θανάσης Καραγκιόζης, Βάσω Βακουφτσή, Αναστασία Ανδρεοπούλου, Ματίνα Φούκα, Σοφία Ντέμου, Δέσποινα Μακεδόνα, Ανδρέας Κωστογλίδης, Κώστας Παπαθανασίου
 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Μήνυμα της Προέδρου στη Γιορτή των Εθελοντών του Φεστιβάλ "Μέρες Θεάτρου"

Comments are closed.