Οι νίκες της Ελένης – Σεμίνα Διγενή

ΤΙ ΚΟΙΝΟ έχουν μια ανήσυχη καλλιτεχνική ομάδα ανθρώπων, με και χωρίς αναπηρίες, που μας έχει συνεπάρει με παραστάσεις, εκθέσεις, εκδόσεις, δράσεις, σε όλο το φάσμα των τεχνών, και ένα ΔΗΠΕΘΕ που ξεχωρίζει, με διθυραμβικά σχόλια, για τη δραστηριότητά του;

Την Ελένη Δημοπούλου, ηθοποιό, σκηνοθέτη και (από το 2008) καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας τέχνης «Εν δυνάμει» και από το 20115 και του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Πρόσφατα παρακολουθήσαμε τις συναρπαστικές «Μέρες Θεάτρου», μαγευτήκαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών από τη δύναμη της παράστασης «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα» των «Εν δυνάμει», σε σκηνοθεσία Ελ. Ευθυμίου, και περιμένουμε τα νέα στοιχήματα. «Μία πολιτιστική πολιτεία που αντικατοπτρίζει τη ζωή» οραματίζεται η Ελ. Δημοπούλου, η οποία υπήρξε για πάνω από 25 χρόνια στέλεχος της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» στη Θεσσαλονίκη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ν. Παπανδρέου.
Με την πεποίθηση ότι η ζωή είναι ωραιότερη όταν τη μοιράζεσαι δημιουργικά, η αεικίνητη διευθύντρια πιστεύει στον πολιτισμό που θέτει ερωτήματα, με επίκεντρο τον πειραματισμό, το ρίσκο, την ανατροπή και την κινητοποίηση της πολιτικής σκέψης στους χώρους πολιτισμού και εργασίας, αλλά και στις σχέσεις.
«Η τέχνη είναι χώρος διερεύνησης του διαφορετικού, του υποσυνείδητου, του στερεότυπου, του μεταφυσικού, του φόβου, του απαγορευμένου. Η ανάγκη αφήγησης ιστοριών και υπονόμευσης του κατεστημένου αποτελούν κινητήριες δημιουργικές δυνάμεις», υπογραμμίζει η Ελ. Δημοπούλου. Όνειρο και στόχος της η διαρκής δημιουργική εξέλιξη των «Εν δυνάμει», η ουσιαστική πολιτιστική δράση και η δημιουργία μιας Ακαδημίας Τεχνών για ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία. Μακάρι!
Σεμίνα Διγενή
Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=2926&id=438179
11870714_984410101626216_4994777250461111043_n
 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Οι νίκες της Ελένης – Σεμίνα Διγενή

Comments are closed.