Νέα

Πρώτη συνάντηση των Προέδρων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας Οδού

Θέμα η αδερφοποίηση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε, η πρώτη συνάντηση των Προέδρων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας Οδού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στην Καβάλα, μετά από πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.
Στη συνάντηση, που στόχο είχε τη γνωριμία και τη μελλοντική συνεργασία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., παρευρέθησαν οι πρόεδροι των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κα. Μαρία Καραβία, Κοζάνης κα. Μελίνα Ηλικίδου, Κομοτηνής κα. Σοφία Μενεσελίδου, Σερρών κα. Σοφία Μπιτσίδου, Βέροιας κος. Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, Ιωαννίνων κα. Αλέκα Βακαλοπούλου.
Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, στην πόλη μας, συμμετείχαν σε μια σειρά δράσεων, όπως ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και παρακολούθηση μουσικής εκδήλωσης την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015.
Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Καβάλας, κατατέθηκαν αρχικά, οι προβληματισμοί για την πορεία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Αναφέρθηκε η ελλιπής χρηματοδότηση και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας και φιλοξενίας θιάσων από άλλες πόλεις με στόχο την καλλιτεχνική, πολιτισμική, ιστορική και τουριστική ανάδειξη του άξονα της Εγνατίας Οδού, από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη ή και Κωνσταντινούπολη, μέσα από την τήρηση ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που συνδέονται μέσω της Εγνατίας Οδού.

ΜΕΛΙΝΑ ΗΛΙΚΙΔΟΥ
Η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Μελίνα Ηλικίδου στην πρώτη συνάντηση των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του άξονα της Εγνατίας Οδού.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
– Δρώμενα και συνεργασίες που θα αναδείξουν τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και αυτόματα θα ενισχύσουν και τον πολιτιστικό τουρισμό.
– Πολιτιστικές ανταλλαγές με θεατρικές, εικαστικές, μουσικές και λογοτεχνικές δράσεις, για την ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, τη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ τους.
– Συμπαραγωγές με κοινή καλλιτεχνική φιλοσοφία.
– Κοινή πρόσκληση για περιοδεία μεγάλων θεατρικών ή άλλων σχημάτων από πόλεις της Ελλάδας ή το εξωτερικό.
– Συμπαραγωγή θεατρικής παράστασης με θέματα παρμένα από ιστορικά, θρησκευτικά η άλλα γεγονότα της κάθε περιοχής, που μετά από συνεργασία με ιστορικούς και δραματοποιημένα σε θεατρική μορφή, θα παρουσιαστούν σε μια σπονδυλωτή παράσταση.
– Δημιουργία δικτύου των αρχαίων θεάτρων του άξονα ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, με στόχο την ιστορική και πολιτιστική τους ανάδειξη.
– Διοργάνωση θερινού και χειμερινού Θεατρικού Φεστιβάλ Εγνατίας.
– Δημιουργία ιστοσελίδας, με εικονική ιστορική διαδρομή και ξενάγηση επί της Εγνατίας, πληροφορίες για τις δράσεις και τις παραστάσεις των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., πληροφορίες για θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους, μηχανή αναζήτησης πολιτιστικών δρώμενων και φεστιβάλ ανά περιοχή, λληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς, αξιοθέατα και τουριστικές υποδομές ανά περιοχή.
– Δικτύωση με αντίστοιχα ευρωπαϊκά δίκτυα
– Διαφήμιση/προβολή της ΕΓΝΑΤΙΑΣ σε portals με διεθνή απήχηση.
– Εξεύρεση ευρωπαϊκών ή άλλων προγραμμάτων – όπως Διασυνοριακά προγράμματα.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Πρώτη συνάντηση των Προέδρων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας Οδού

Comments are closed.