Θεατρικά εργαστήρια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σχεδίασε ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο της ανάδειξης του παιδευτικού αλλά και του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου.

Η αναγκαιότητα διαρκούς επιμόρφωσης και διεύρυνσης του κύκλου των «μυημένων», η χρήση των θεατρικών τεχνικών για την ανάπτυξη συναισθηματικών και πνευματικών δεξιοτήτων, η αξιοποίηση έμπειρων καλλιτεχνών, εμψυχωτών και θεατροπαιδαγωγών που ζουν στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αποτελούν τη βάση για τον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών δράσεων.
Έτσι, συνεχίζονται και εξελίσσονται οι αμιγώς εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μέσα από την οργάνωση ειδικά σχεδιασμένων θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες αλλά και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Α. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ- ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΑΦΙΣΑ_ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ_ΘΕΑΤΡΟΥ_ΓΙΑ_ΠΑΙΔΙΑ-ΕΦΗΒΟΥΣ
Τα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά χωρίζονται ηλικιακά και στοχεύουν στην ανάπτυξη της φαντασίας, της ενσυναίσθησης, της ομαδικής λειτουργίας, στη γνωριμία του παιδιού με τον κόσμο που το περιβάλλει και την προσπάθεια να βρει τη δική του θέση σε αυτόν.
Κόστος συμμετοχής: 20€ /μήνα
Σε περίπτωση εγγραφής δεύτερου παιδιού η τιμή είναι 15€.
ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή:
• Σε παιδιά των οικογενειών που είναι κάτοχοι της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης του Δημου Κοζάνης
• Σε παιδιά των οικογενειών που επιδοτούνται μέσω του Δήμου Κοζάνης από το Πρόγραμμα Παιδική προστασίας
Διδάσκουν: Μαρία Μπατάνη, Μαρία Μουστάκα, Στέλιος Χλιαράς
 
Β. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»
ΑΦΙΣΑ_ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ_ΤΟ_ΘΕΑΤΡΟ_ΑΓΑΠΑ_ΤΗ_ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοργανώνει για πρώτη φορά ένα θεατρικό εργαστήρι που αγκαλιάζει παιδιά με νοητικές, κινητικές ή άλλες δυσκολίες και παρέχει σε όλους αδιακρίτως το δικαίωμα στη δημιουργία και την έκφραση. Το θέατρο γίνεται τόπος συνάντησης και γιορτής της διαφορετικότητας. Άλλωστε, η τέχνη έχει τη δύναμη να μειώνει την απόσταση του μεταξύ μας χώρου.
Κόστος συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ
Διδάσκουν: Άννα Καλίντσεβα, Αναστασία Βαβλιάρα, Ευριδικη Μαγουλοπούλου
Γ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοργανώνει σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ένα εργαστήρι για εφήβους με τελικό στόχο το ανέβασμα του έργου Παραμύθι χωρίς όνομα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αναλαμβάνει τη διδασκαλία του μουσικού μέρους της παράστασης, στο οποίο θα συμμετέχουν η χορωδία, η ορχήστρα και μουσικά σχήματα του σχολείου.
Κόστος συμμετοχής: 20€ /μήνα
Διδασκαλία-σκηνοθετική καθοδήγηση: Ελένη Δημοπούλου,Μαρία Καβαλιώτη, Μέλπω Βασιλικού
Δ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΑΦΙΣΑ_ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ_ΘΕΑΤΡΟΥ_ΓΙΑ_ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Το εργαστήρι για ενήλικες απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά του. Στο τέλος της χρονιάς θα γίνει μια δημόσια παρουσίαση-παράσταση που θα συμπυκνώνει τις ανησυχίες, τις μικρές και μεγάλες κατακτήσεις της ομάδας των ανθρώπων που το παρακολούθησαν.
Κόστος συμμετοχής: 20€ /μήνα
Διδάσκει ο Κωνσταντίνος Μπαμπίλας.
Ε. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης
Τηλ: 24610 24062 – εσωτ.1 – Τασούλα Σιμάρα (ώρες γραφείου)

Did you like this? Share it!

0 comments on “Θεατρικά εργαστήρια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Comments are closed.