Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στη μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας

Η μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Ρωμανέλη και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ήταν εκεί.

Ομάδα μαθητών του Β’ κύκλου των εργαστηρίων θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, παρουσία της προέδρου Μελίνας Ηλικίδου και της καλλιτεχνικής διευθύντριας Ελένης Δημοπούλου, συμμετείχαν ως εγκλωβισμένοι και τραυματισμένοι πολίτες που ζητούσαν βοήθεια από τις διασωστικές ομάδες. Ευχαριστούμε πολύ την Ελλη Θεοδωριδου για την επιμελεια του μακιγιαζ.

Η Κατερίνα Μυλωνά, που συμμετέχει στα εργαστήρια θεάτρου, μας μιλά για την εμπειρία της:
«Αισθάνομαι προσωπική τιμή που συνεργαστήκαμε τόσο όμορφα με όλες τις ομάδες εθελοντών στην άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο Ρωμανέλη. Αυτό που νιώσαμε,όσοι ήμασταν παρόντες,δεν περιγράφεται. Η προσφορά των ανθρώπων πρώτης γραμμής σε περίπτωση ανάγκης,είναι συγκινητική. Εθελοντές,όλων των σωμάτων,μας αποδεικνύουν πως η ανθρωπιά βρίσκει πάντα χώρο να ανθίσει,ακόμη και όταν οι δύσκολοι καιροί προσπαθούν να στερήσουν καθε ψυχικό απόθεμα. Με εναν τρόπο μαγικό,αντλείται δύναμη για τον συνάνθρωπο που τους χρειάζεται.ΑΝΘΡΩΠΟΙ, παρόντες στο καθήκον,στην αλληλλεγγύη. Τιμή μου και ως μέλος των Θεατρικών Εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ και ως άνθρωπος που μετείχα και συνεργάστηκα με τις ομάδες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Έλλη Θεοδωρίδου για τη μοναδική της συμβολή στο τρομακτικά αληθοφανές μακιγιάζ. Σας ευχαριστώ.»

Το σενάριο αφορούσε σεισμό 7 R, o οποίος είχε τραυματίες και εγκλωβισμένους. Συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως ο επιχειρησιακός βραχίονας της πολιτικής προστασίας, το ΕΚΑΒ/ Παράρτημα Κοζάνης, η ΕΔΟΠ Πτολεμαΐδας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/Παράρτημα Κοζάνης, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, ο Ερυθρός Σταυρός/ Παράρτημα Κοζάνης και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης.

Την άσκηση παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Παπαγεωργίου, πρόξενοι γειτονικών χωρών και εκπρόσωποι φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.

[su_custom_gallery source=”media: 6479,6481,6482,6483,6484,6480,6478″ limit=”68″ link=”lightbox” width=”200″ height=”170″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

Φωτογραφίες: parapatsi.gr, facebook

Did you like this? Share it!

0 comments on “Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στη μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας

Comments are closed.