Νέα

Έγκλημα και τιμωρία του F. Dostoyevsky ~ Παρουσίαση Βιβλίου

«Γονάτισα όχι μπροστά σου, αλλά μπροστά
σε όλη την ανθρωπότητα που υποφέρει».
F. Dostoyevsky

 
 
Ανακοίνωση του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της ΚΔΒΚ με θέμα: Έγκλημα και τιμωρία.
 
Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και το ΔΗΠΕΘΕ Δυτ. Μακεδονίας παρουσιάζουν το βιβλίο «Έγκλημα και Τιμωρία », του Φιοντόρ Μιχαήλ Ντοστογιέφσκι, στο χώρο του media lab της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, στις 7:00 μ.μ. Για το μυθιστόρημα του δημοφιλέστερου Ρώσου συγγραφέα θα μιλήσει η κ. Ειρήνη Σοπίδου – Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Ρωσικής Φιλολογίας, ενώ αποσπάσματα θα αφηγηθεί η κ. Άννα Καλίντσεβα, ηθοποιός – φιλόλογος.
 
Ο ήρωας του βιβλίου, ο Ρασκόλνικοφ, ένας φτωχός φοιτητής που πάσχει από ιδεοληψία, θεωρεί ότι είναι «υπεράνθρωπος» και διαπράττει ένα έγκλημα. Ποια θα είναι η τιμωρία του και τι θα τον οδηγήσει στην ομολογία; Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ρώσου στοχαστή και πεζογράφου που πραγματεύεται τα ύψιστα ηθικά διλήμματα που αφορούν στην ηθική, στο νόμο και στον άνθρωπο. Ο Ντοστογιέφσκι εμπνεύστηκε το «Έγκλημα και τιμωρία» από ένα αληθινό περιστατικό, όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1860, ένας φοιτητής είχε δολοφονήσει έναν γέροντα με κίνητρα παρόμοια με αυτά του Ρασκόλνικοφ.
 
Στιγμές από την παρουσίαση:
[su_custom_gallery source=”media: 11642,11641,11640,11639,11638″ limit=”68″ link=”lightbox” width=”200″ height=”150″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]  

Did you like this? Share it!

0 comments on “Έγκλημα και τιμωρία του F. Dostoyevsky ~ Παρουσίαση Βιβλίου

Comments are closed.