Νέα

Τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης μετακόμισαν στη Λευκόβρυση

Τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης μετακόμισαν χθες στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης όπου φιλοξενούνται 150 πρόσφυγες με τα παιδιά τους, σε μια προσπάθεια δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών που εδώ και πολλές ημέρες βρίσκονται στην Κοζάνη στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ειδομένη. Για περίπου μιάμιση ώρα, ηθοποιοί και εμψυχωτές των θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ έγιναν μια μεγάλη παρέα με τα μικρά προσφυγόπουλα χορεύοντας τραγουδώντας παίζοντας δημιουργικά παιχνίδια.

28-170313987987

Το συναίσθημα που ένοιωσαν όσοι παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο με τα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους είναι ότι η γλώσσα του θεάτρου, η γλώσσα του σώματος, είναι κοινές παγκόσμιες φόρμες αναφοράς, που προσπερνούν τις γλωσσικές δυσκολίες και τα όποια σύνορα.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Στέλιος Χλιαράς αμέσως μετά την παράσταση μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την εμπειρία του. «Το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε στα παιδιά το αναφαίρετο δικαίωμα στο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας την κλοουνερί και τη μιμική τέχνη, όπου χωρίς καθόλου λόγια, χωρίς μεταφραστές και πολλές εξηγήσεις, προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτά τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν, να εκτονωθούν και να έχουν μια ευχάριστη ανάμνηση από το μεγάλο τους ταξίδι. Τα παιδιά το διασκέδασαν, χόρεψαν, έπαιξαν και στο τέλος έγιναν όλοι μια μεγάλη παρέα μαζί με τους γονείς τους.

Ομάδες πολιτών και εθελοντές έχουν δείξει μια αξιοθαύμαστη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται την τελευταία βδομάδα στην Κοζάνη. Χθες μια άλλα ομάδα από τους προσκόπους της πόλης έπαιξαν δημιουργικά παιχνίδια με τα προσφυγόπουλα σε μια προσπάθεια να ομορφύνουν την καθημερινότητά τους στην παραμονή τους στην Κοζάνη.

Φωτογραφίες της Σούλας Παλέντζα

[su_custom_gallery source=”media: 6624,6626,6627,6628,6629,6630,6637,6635,6634,6633,6632,6631,6636,6623″ limit=”68″ link=”lightbox” width=”200″ height=”170″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

[su_youtube url=”https://youtu.be/nV7ahApUCJM”]

Βίντεο: http://xronos-kozanis.gr/klisto-lefkovrisis-otan-to-chamogelo-epistrefi-sta-pedia-esto-ke-gia-ligo/

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ – Σπύρος Κουταβάς

Did you like this? Share it!

0 comments on “Τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης μετακόμισαν στη Λευκόβρυση

Comments are closed.