ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ- ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ…

Μία εβδομάδα σχεδόν συμπληρώθηκε από την τελευταία παράσταση για αυτή την περίοδο της μουσικοθεατρικής πρωτοποριακής εκδοχής του έργου «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το ομώνυμο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα. Ο απόηχος ζωντανός και δυνατός συντροφεύει ακόμα όχι μόνο αυτούς που συμμετείχαν ενεργά ή που είδαν την παράσταση αλλά και όλους εκείνους που δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν και την έζησαν μέσα από τα λόγια, τα συναισθήματα και τον ενθουσιασμό των συμμαθητών τους, των φίλων και των συγγενών τους.

Η εξαιρετική σκηνοθεσία της Ελένης Δημοπούλου, ο συγχρονισμός ηθοποιών και μουσικών (χορωδίας και ορχήστρας) σε συνδυασμό με την άψογη ερμηνεία της θεάρεστης μουσικής του αξέχαστου Μ. Χατζιδάκι και των στίχων του Ι. Καμπανέλλη υπό τη διεύθυνση του Δ. Θεοδωράκη έκαναν τις καρδιές να σκιρτήσουν, τα μάτια να δακρύσουν και πολλούς να παραδεχτούν ότι τα παιδιά, τα παιδιά μας, είναι ικανά για όλα αρκεί κάποιος να τα παρακινήσει, αρκεί κάποιος να αγγίξει τις ευαίσθητές τους χορδές, να τα εμπιστευτεί, να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις φοβίες τους και να τα πείσει να αφεθούν στην τέχνη.

Με την θετική ενέργεια λοιπόν που μόνο η θεά τέχνη μπορεί να δώσει, η χορωδία και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και η Εφηβική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στην οποία μετέχουν και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας επιβεβαίωσαν αυτό που πολλοί γνωρίζουν αλλά μέσα στην καθημερινότητά τους το ξεχνούν: το θέατρο είναι η υψηλότερη μορφή τέχνης και όταν διανθίζεται από μουσικά μέρη, γίνεται μιούζικαλ δηλαδή και όταν ερμηνεύεται από εφήβους ταλαντούχους μας απογειώνει, μας κάνει να θέλουμε να ξαναγίνουμε μαθητές για να φοιτήσουμε σε σχολεία σαν το Μουσικό Σχολείο της Σιάτιστας, για να ανήκουμε σε μία εφηβική σκηνή σαν αυτή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και να ζήσουμε το δικό μας παραμύθι χωρίς όνομα…

Τις παραστάσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Μελισσία Ηλικίδου, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κοζάνης ο πρόεδρος Ζήσης Ντούντας και ο Κωνσταντίνος Μπουράκης, ο προϊστάμενος Διοικητικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Άρης Χωλόπουλος και πλήθος κόσμου που κυριολεκτικά ασφυκτιούσε στην κατάμεστη ακόμα και στον εξώστη Αίθουσα Τέχνης.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας συγχαίρει όλους τους μετέχοντες και τους συντελεστές της παράστασης και ιδιαίτερα τα παιδιά. Επίσης ευχαριστεί θερμά το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, την καλλιτεχνική διευθύντρια Ελένη Δημοπούλου και την συνεργάτιδά της Μέλπω Βασιλικού για την άψογη συνεργασία η οποία φαίνεται να είναι ακόμα στην αρχή αφού πολύς κόσμος ζητά να επαναληφθεί η παράσταση το φθινόπωρο στην Κοζάνη, στη Σιάτιστα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Είναι συγκινητικά τα μηνύματα που καθημερινά φτάνουν στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας από ανθρώπους που είδαν την παράσταση, από γονείς μαθητών μας αλλά και από τους νέους μας φίλους που επιθυμούν να φοιτήσουν στο σχολείο μας το οποίο είναι ανοιχτό σε κάθε έναν που αγαπάει τη μουσική και την υψηλή τέχνη.

Περιμένουμε λοιπόν τους καινούριους μας μαθητές για να τους εντάξουμε στα μουσικά μας σύνολα και να κάνουμε τα μικρά μας «θαύματα» μαζί τους. Να σημειωθεί ότι στην χορωδία και την ορχήστρα που μετείχαν στην παράσταση μεγάλο μέρος μαθητών είναι από την Α΄ Γυμνασίου, παιδιά δηλαδή που πέρσι τέτοιον καιρό ήταν τελειόφοιτοι δημοτικού!!!! Για αυτά τα μικρά θαύματα μιλάμε, για αυτά που μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας και που ούτε εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να φανταστείτε, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες. Σας περιμένουμε λοιπόν στο σχολείο μας και μη ξεχνάτε πάνω από όλα ότι είμαστε ένα Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου διδάσκονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας που διδάσκονται στο γυμνάσιο και στο Λύκειο της γειτονιάς σας!!!! Δεν είμαστε ωδείο, ούτε παραμελούμε τα μαθήματα γενικής παιδείας. Αντιθέτως οι επιτυχίες των μαθητών μας στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι σε όλες ανεξαιρέτως τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανάλογα με τις προσδοκίες και τις επιλογές των παιδιών σας.

Μέχρι 31 Μαΐου λοιπόν δεχόμαστε αιτήσεις για την Α΄ Γυμνασίου του σχ. έτους 2016-17 με fax ή τηλεφωνικά στον αριθμό 24650-23461, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mail@gymmoussiatist.koz.sch.gr και καθημερινά στο σχολείο μας από 8.30 έως 15.00.

Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας

http://gymmoussiatist.koz.sch.gr αλλά και στο γραφείο του/της Διευθυντή/Διευθύντριας του δημοτικού σχολείου που φοιτούν τα παιδιά σας!!

Οι φωτογραφίες είναι από την εφημερίδα Πρωινός Λόγος. Δείτε βίντεο:

http://www.prlogos.gr/kozanh/44264-2016-05-13-19-44-01

Πηγή: Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Did you like this? Share it!

0 comments on “ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ- ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ…

Comments are closed.