«Τα Σαράντα κλειδιά» του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης καλύτερη παιδική παράσταση της χρονιάς 2016 (Θάρος)



 «Τα Σαράντα κλειδιά» του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Ελένης Δημοπούλου, ψηφίστηκαν από το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης και μια  πολυπληθής Κριτική Επιτροπή έγκριτων στο θεατρικό χώρο,  ως η καλύτερη παιδική παράσταση της χρονιάς 2016, στα βραβεία του πολιτιστικού ιστότοπου www.kulturosupa.gr.
Η παράσταση που παρακολούθησαν περισσότερα από 9500 μαθητές και 4500 θεατές επιλέγει από την 25μελή κριτική επιτροπή ενώ στην τελική ευθεία μεταξύ των έξη επικρατέστερων ήταν και «Οι βρικόλακες του Ίψεν» επίσης μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Μια μεγάλη  επιτυχία, καθώς ανάμεσα στους διεκδικητές του βραβείου ήταν πολύ σημαντικές παραστάσεις,  μεταξύ αυτών «ο Κουρέας της Σεβίλλης» της σπουδαίας Κάρμεν Ρουγγέρη και άλλες παραγωγές από θεατρικούς οργανισμούς με μεγάλη εμπειρία και δυναμική.
« Είναι μεγάλη μου χαρά, που επιστρέφω ένα θεατρικό  βραβείο στην πόλη της Κοζάνης και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μας. Επιβεβαιώθηκε πως οι θεατρικοί οργανισμοί της   περιφέρειας κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά και ανάμεσα σε αυτούς, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έχει ένα προβάδισμα γιατί δουλεύουμε ομαδικά και συλλογικά, ξέρουμε πολύ καλά τη δουλειά μας και αυτό επιβεβαιώνεται.
Επιπλέον, δικαιώνεται η επιλογή να ανεβάσουμε «Τα Σαράντα κλειδιά», που δεν ακουμπάει ακριβώς σε αυτό που λέμε θέατρο για παιδιά αλλά είναι βασισμένο σε μια φιλοσοφία ότι τα παιδιά δικαιούνται να βλέπουν μια παράσταση που δεν απευθύνεται στα παιδιά μόνο ως παιδιά αλλά ως ένα κοινό, που έχει πολλές ικανότητες να δεχτεί και νέα πράγματα.
Ήταν μια ιδιαίτερη παράσταση, με ελάχιστα μέσα η οποία αγαπήθηκε πάρα πολύ από τα παιδιά» δήλωσε η Καλλιτεχνική Δ/ντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και σκηνοθέτης της παράστασης.
Στα ίδια Βραβεία, η παράσταση «Βρικόλακες» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, επιλέχτηκε ως μια από τις κορυφαίες  για το βραβείο ερμηνευτικού συνόλου.
 
Λίγα λόγια για τα βραβεία
Τα Θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης από το 2010 αποτελούν για τη πόλη της Θεσσαλονίκης  ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός.
Στόχος τους είναι η καθιέρωση βράβευσης για τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, η απόδοση τιμής σε ανθρώπους του θεατρικού χώρου, η ενίσχυση των τοπικών θεατρικών ομάδων, μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο στην πόλη μας με πολλές παρεμφερείς δράσεις.
Το θεατρόφιλο κοινό επί 6 συναπτά έτη ψηφίζει ηλεκτρονικά στο www.kulturosupa.gr  τις αγαπημένες του παραστάσεις.
Μετά την ολοκλήρωση ενός ετήσιου μαραθωνίου ψηφοφορίας- ηλεκτρονικής και μέσω κάλπης-  κατά τη διάρκεια της θεατρικής σεζόν 2015-2016, το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης έκρινε και αποφάσισε για τις τρεις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς 2016.
Παράλληλα πολυπληθής Κριτική Επιτροπή έγκριτων στο θεατρικό χώρο αξιολόγησε τις παραστάσεις, ψηφίζοντας μυστικά για τα δικά της βραβεία σε όλες τις κατηγορίες.
[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/lTYAB9-sZ94″ width=”1600″ height=”700″ controls=”no” autohide=”yes” autoplay=”no” rel=”no” fs=”no”] Πηγή: Θάρος http://www.tharos.gr/ta-saranta-kleidia-toy-dipethe-kozanis-kalyteri-paidiki-parastasi-tis-hronias-2016

Did you like this? Share it!

0 comments on “«Τα Σαράντα κλειδιά» του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης καλύτερη παιδική παράσταση της χρονιάς 2016 (Θάρος)

Comments are closed.