"Η μουσική είναι η τροφή του έρωτα" στις 12 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «60 μέρες Σαίξπηρ» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, θα παρουσιαστεί η εκδήλωση «Η μουσική είναι η τροφή του έρωτα», το Σάββατο 12 Νοεμβρίου. Τραγούδια σε κείμενα και στίχους του Shakespeare. Μουσική από τον 17ο μέχρι τον 21ο αιώνα από τους Morley, Purcell, Arne, Vaughan-Williams, Finzi, Warlock κ.ά.

Τραγούδι: Nicola Ruth Harrington
Πιάνο: Παναγιώτης Δημόπουλος
Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Βήττα, Τάσος Παπαδόπουλος
Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 9.00μ.μ., στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, Είσοδος ελεύθερη
concert

Η Nicola Harrington γεννήθηκε σε μια οικογένεια μουσικών στην περιοχή της Γλασκώβης. Από νεαρή ηλικία έγινε χορωδός στον Καθεδρικό Ναό St. Mary’s και αργότερα αποφοίτησε από την Ακαδημία Douglas. Τις προπτυχιακές της σπουδές στη μουσική ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Καθεδρικού St. Giles στο Εδιμβούργο με τον Michael Harris και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Conservatoire του Birmingham ως υπότροφος στον Καθεδρικό St. Chad’s όπως και στο Πανεπιστήμιο του York ως υπότροφος του τμήματος μουσικής. H ειδίκευσή της είναι η ερμηνεία μουσικής στο Εκκλησιαστικό Όργανο και η παλαιά μουσική. Το 2007 μετακόμισε στην Κοζάνη με τον σύζυγό της Π. Δημόπουλο. Έχει υπάρξει μέλος του Royal College of Organists.

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος γεννήθηκε σε μια μουσική οικογένεια. Το 1997 μετακόμισε στο Εδιμβούργο όπου σπούδασε μουσική και φιλοσοφία. Ως υπότροφος διαφόρων οργανισμών, πραγματοποίησε τρεις κύκλους μεταπτυχιακών σπουδών στην πιανιστική ερμηνεία και την σύνθεση στο Βασιλικό Κολλέγιο του Manchester και στα Πανεπιστήμια του Cambridge και του York. Έχει ηχογραφήσει επαγγελματικά 6 φορές λαμβάνοντας θετικές κριτικές (Gramophone, International Record Review, Tempo), ενώ πολλά από τα 70 περίπου έργα του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή Φεστιβάλ. Το 2007 μετακόμισε στην Κοζάνη με την σύζυγό του N. Harrington και έκτοτε διδάσκει σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης παρά την θέλησή του. Είναι, προς το παρόν, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “"Η μουσική είναι η τροφή του έρωτα" στις 12 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης

Comments are closed.