Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης – (ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ)



 
 
Καλοκαίρι γινωμένο σ’ ένα δάσος μαγικό. Τέσσερις νέοι καταφεύγουν σ’ αυτό για να απολαύσουν τον έρωτα, μακριά από κανόνες, απαγορεύσεις και συμβιβασμούς.
Ο Λύσανδρος, η Ερμία, ο Δημήτριος και η Ελένη βιάζονται να ζήσουν, ονειρεύονται, παίζουν, κυλιούνται στα λιβάδια, μαλώνουν και μονιάζουν, καρδιοχτυπούν, ανακαλύπτουν, τρελαίνονται από έρωτα και επιθυμία.

Μαζί τους ξωτικά, βασιλιάδες και μαστόροι αλλά κι ένας αλλόκοτος ερασιτέχνης ψαράς συγκατοικούν σε ένα ονειρικό σκηνικό σύμπαν που προκαλεί αμέσως την όρασή μας. Πώς βλέπουμε; Πώς ερωτευόμαστε; Και τι είναι αυτό που μας προσελκύει σε ένα πλάσμα; Μια παράσταση για την κωμική φύση αλλά και τις σκοτεινές διαδρομές του έρωτα, για τα “μάτια” των ερωτευμένων, για τα λόγια που κάποτε μας πλήγωσαν και επέστρεψαν μετά στα χείλη τα δικά μας, μα πάνω από όλα, μια παράσταση για όσους διεκδικούν τα όνειρά τους.

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers” (βασισμένο στο “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Σαίξπηρ), σε σκηνοθεσία Στέλιου Χατζηαδαμίδη.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τιμά την επέτειο για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου ελισαβετιανού ποιητή και επιχειρεί να μυήσει τους εφήβους αλλά και τους ενήλικες στον σαγηνευτικό κόσμο του σπουδαίου αυτού συγγραφέα.
Με την παράσταση αυτή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συνεχίζει το πρόγραμμα «”Απ’ άκρη σ’ άκρη” ταξιδεύοντας σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε πόλεις κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, τις κοινότητες και τους δήμους.

Διασκευή: Σοφία Ευτυχιάδου, Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Κίνηση-χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Πρωτότυπη μουσική: Αδάμ Σιάγας
Στίχοι τραγουδιών: Μάρα Τσικάρα
Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Ευαγγελία Κιρκινέ, Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Κλειώ Λιάβα, Αγγελική Παρδαλίδου
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Ανδρέου
Βοηθός σκηνογράφου: Βενετία Νάση
Κατασκευή κοστουμιών: Ευγενία Κάψα
Φωτογραφίες: Θεόδωρος Χλιάπας.
Παίζουν: Μαίρη Ανδρέου, Λευτέρης Βλάχος, Δήμητρα Βήττα, Γιώργος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Θέμης Θεοχάρογλου, Σταύρος Μπίλλιος, Μυρτώ Πανάγου.

Θέατρο Αυλαία (Κτήριο Χ.Α.Ν.Θ. είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
Τετάρτη 21, Πέμπτη 22, Παρασκευή 23, Κυριακή 25, Τετάρτη 28, Πέμπτη 29, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 και Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00.
Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 8€ (μειωμένο)

– See more at: http://theatreviewer.blogspot.gr/2016/12/dreamers.html#sthash.s8p1mcZV.dpuf
 
Πηγή: ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ
 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης – (ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ)

Comments are closed.