Σεμινάριο «Από το σώμα του ηθοποιού στο σώμα του ρόλου» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε συνεργασία με το «Action Studio» -D.Larentzaki- 14 & 15 Ιανουαρίου


Michael Chekov method acting     
Με εργαλεία τον αυτοσχεδιασμό πάνω στις βασικές αρχές της μεθόδου του Μιχαήλ Τσέχωφ και πως αυτές μπορούν να παράγουν εμπειρίες συμπεριφοράς και συναισθημάτων, με αφετηρία την περιοχή του υποσυνείδητου. Πως από την ανακάλυψη του αρχέτυπου, με την ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας, μετασχηματίζονται τα συναισθήματα. Μία μέθοδος πάνω στην υποκριτική τέχνη, όπου ο ρόλος ενσαρκώνεται, όπου όλα ξεκινούν από το σώμα, ο τρόπος που έχει το σώμα να σκέπτεται με τον δικό του νου και πώς αυτή η διαδικασία οδηγεί σε θεατρική έκφραση και δράση.
Σκέψεις, συναισθήματα, κίνητρα, στόχοι, όλα ξεκινούν από το σώμα και τις δυναμικές που ενεργοποιούνται μέσα σ ΄ αυτό. Η ανακάλυψη ενός σωματικού λεξιλογίου, ενός προσωπικού κώδικα που διεγείρει το συγκινησιακό δυναμικό μας, εξερευνώντας έτσι τον τρόπο όπου μια πιο προσωπική και ιδιαίτερη τεχνική μπορεί να γεννηθεί και να αναπτυχθεί για τον κάθε ηθοποιό και τον κάθε ρόλο ξεχωριστά, είναι και ο απώτερος στόχος για κάθε έργο, ρόλο και παράσταση ως η τελική διατύπωση μιας  συνειδητής θεατρικής πράξης.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Σάββατο 14 Ιανουαρίου,  16:00 με 20:00
και Κυριακή 15 Ιανουαρίου, 11:00 με 15:00
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20 ευρώ Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: seminaria.dipethekozanis@gmail.com και στο τηλέφωνο 6987991949.
 
Δήμητρα Λαρεντζάκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της ανώτερης δραματικής σχολής “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας” του Γ.Κιμούλη, του παιδαγωγικού τμήματος ΙΕΚ Σωτηροπούλου και του τμήματος καλλιτεχνικής φωτογραφίας της σχολής Ε.Μ.Ε.Φ. Στο Παρίσι έρχεται σε επαφή με τις βασικές αρχές της σχολής του Ζακ Λεκόκ παρακολουθώντας σεμινάριο με την “Compangie Tournemine” και στην τριετή φοίτηση της σχολής στην Αθήνα με την μέθοδο του Μιχαήλ Τσέχωφ την οποία και διδάσκει, με δασκάλα την Ταμίλα Κουλίεβα.  Ως ηθοποιός έχει  συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, το ΚΘΒΕ,το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το ΔηΠεΘε Πάτρας, το Θέατρο τέχνης, και με την εταιρία θεάτρου “Χώρος” του Σ. Κακάλα και με τους σκηνοθέτες Θεοδωρόπουλο, Σεβαστίκογλου, Κακάλα, Αρβανιτάκη,  Τζαμαργιά, Ζούλια, Αρδίττη, Καζάκο, Κονιόρδου, Χατζάκη, Κουλίεβα σε έργα των Μπρέχτ, Ανουίγ, Μελκιό, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Αριστοφάνη, Ροίδη, Χορτάτζη, Ζέη, κ.α. Στο σινεμά με τους Σεβαστίκογλου, Μασκλαβάνου, Κέκκα ενώ υπήρξε ενεργό μέλος της χοροθεατρικής ομάδας “μετ’ εμποδίων” με παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Σκηνοθεσία:

  • “Αίαντας”Γ. Ρίτσος, Δη.Πε. Θε. Κοζάνης ( Οκτώβριος  2015,  περιοδεία  στην Β. Ελλάδα).
  • “Το παγκάκι” Αλεξάντερ Γκέλμαν Studio Vis Motrix Θεσσαλονίκη ( Δεκέμβρης-Γενάρης 2015)
  • “ Το ξύπνημα της Άνοιξης” Φ. Βέντεκιντ Θέατρο Αυλαία ( Απρίλιος 2016)
  • “Το Γαϊτανάκι” Ζ.Σαρή με την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2016)

Διδασκαλία:

  • Ανώτερη δραματική σχολή “ Σύγχρονο θέατρο Β. Διαμαντόπουλος” (2015- 2017 Θεσσαλονίκη)
  • Σεμινάρια υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού Σχολή χορού “Lindy Hop Greece” (2014-2015)
  • Ανώτερη Δραματική σχολή “Ανδρέας Βουτσινάς” ( 2008-2015)
  • Κύκλος σεμιναρίων Δη.Πε.Θε. Πάτρας (2007)

Did you like this? Share it!

0 comments on “Σεμινάριο «Από το σώμα του ηθοποιού στο σώμα του ρόλου» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε συνεργασία με το «Action Studio» -D.Larentzaki- 14 & 15 Ιανουαρίου

Comments are closed.