Εργαστήρι αφήγησης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης «Παραμύθια και νότες» με την Ανθή Θάνου και τον Αλέξανδρο Μακρή – 11 Φεβρουαρίου

Ένα βιωματικό εργαστήρι για τα λόγια και τη μουσική, πως η μουσική γίνεται παραμύθι, πως ο λόγος γίνεται μουσική.
Ο παραμυθάς/ παραμυθού ξεδιπλώνει με τέχνη τις εικόνες του παραμυθιού, αφηγείται τις δράσεις των ηρώων, τα κατορθώματά τους, τις κρυφές επιθυμίες τους. Η μουσική συνοδεία ανακαλύπτει τις λέξεις κλειδιά του παραμυθιού, δημιουργεί ηχητικά τοπία, γίνεται γέφυρα, υπογραμμίζει τη δράση, συντροφεύει τα λόγια. Λόγια, μελωδίες, ήχοι, τραγούδια και …αρχή του παραμυθιού!!!
Την ίδια μέρα στις 9.00μ.μ. στο Μικρό Θέατρο(Οχληρών) θα παρουσιαστεί η παράσταση «Φτου πιπέρι», Λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια  όλα τσ΄ Αποκριάς.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου,  15:00 με 19:00
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 12 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο της παραστάσης που θα ακολουθήσει: «Φτου πιπέρι», λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια  όλα τσ΄ Αποκριάς με την Ανθή Θάνου και τους Γυρολόγους). Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: seminaria.dipethekozanis@gmail.com και στο τηλέφωνο 6987991949.

Ανθή Θάνου
Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από το  1999 αρχίζει να αφηγείται παραμύθια σε Μουσεία, Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα,  Φυλακές, Βιβλιοθήκες, σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Συμμετέχει σε πανεπιστημιακά  συνέδρια και  διοργανώνει   βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι- κοινωνήσει  την τέχνη της.
Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος  Όμιλος Φίλων Αφήγησης)  και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το «Ούτε ’γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» βιβλίο- CD από τις μουσικές εκδόσεις «POLYTROPON»,  το 2013 «το Δαφνοκούκουτσο» βιβλίο- CD από τις εκδόσεις «ΠΑΚΕΘΡΑ» και το 2016 «Ο βασιλιάς των πουλιών» βιβλίο- CD από τις εκδόσεις  Βάρφη.
Πληροφορίες για την παράσταση που θα ακολουθήσει
«ΦΤΟΥ ΠΙΠΕΡΙ»  Λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια  όλα τσ΄ Αποκριάς
Η Ανθή Θάνου και οι Γυρολόγοι  μας παρασέρνουν σε ένα πονηρό σεργιάνι μέσα από πικάντικες ιστορίες, ερωτικά παραμύθια και ευτράπελες διηγήσεις.
Η Αλιμπέχ προσπαθεί να αντισταθεί στην αποπλάνηση από τον πανούργο Ρούστικο, μια όμορφη χανούμισσα σκαρφίζεται γυναικεία τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό της, και η Αθοπετού και η πονηρή νονά της μας κάνουν να αλλάξουμε τη γνώμη μας για τη Σταχτοπούτα…
Τα αποκριάτικα τραγούδια αποτελούν  αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης. Ας χαρούμε τον ερχομό της Αποκριάς, μια ανάσα μια στιγμή,  με αθυροστομίες που μόνο τώρα επιτρέπονται.
Μια παράσταση αυστηρά για ενήλικες
Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Κιθάρα-Τραγούδι: Αλέξης Μακρής
Βιολί: Γιάννης Μαρουλάκης
Ημερομηνία
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ., Μικρό Θέατρο(Οχληρών) Προπώληση εισιτηρίων
Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης – Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ.
Πληροφορίες – Κρατήσεις
Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης – Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ. Τηλ: 24610 24062, 6987991949
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 5

Did you like this? Share it!

0 comments on “Εργαστήρι αφήγησης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης «Παραμύθια και νότες» με την Ανθή Θάνου και τον Αλέξανδρο Μακρή – 11 Φεβρουαρίου

Comments are closed.