Νέα

21 Μαρτίου 2017: Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Σήμερα η πόλη μας γιορτάζει! Η Παγκόσμια μέρα ατόμων με Σύνδρομο Down γιορτάζεται στην Κοζάνη με έναν ξεχωριστό τρόπο!
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης με την βοήθεια των επαγγελματιών, των κατοίκων και ηθοποιών της πόλης οργάνωσε την δράση.
Είμαστε κοντά …..με διαφορά!
[su_slider source=”media: 8032,8031,8030,8029,8028,8027,8026,8025,8024,8023,8022,8021,8020,8019,8018,8017,8016″ link=”custom” height=”400″ title=”no”] Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος
Ανδρέας Κωστογλίδης,  Ευαγγελίνα Καριοφύλλη.
Μια φωτογράφηση που αποτυπώνει τις επαγγελματικές επιθυμίες των νέων της ομάδας “Το θέατρο αγαπά την διαφορετικότητα” και για μία μέρα τις έκανε πραγματικότητα.
Το Σάββατο 18 Μαρτίου η πόλη γέμισε φωτογραφίες και αφίσες με τον Θοδωρή, τον Αλέξανδρο, τον Στέφανο , την Λωξάνδρα , την Ραφαηλία, τον Λευτέρη, τη Σοφία ,μαζί με τους φίλους τους , την Κωνσταντίνα, τον Γιώργο ,την Μαρία,την Ευαγγελία που συμμετείχαν στη δράση… ΓΙΑΤΙ η διαφορά μας ενώνει.
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αναπηρία Δ. Μακεδονίας « Ηλιαχτίδα»
Μας βοήθησαν σε αυτήν την δράση: η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι επαγγελματίες στα καταστήματα: La Cage, United Colors ofBenetton Kozani, Bronx str coiffure, Ζαχαροπλαστείο «Elite», Garden Center, Πρατήριο υγρών καυσίμων Aegean Μπατσίλας, Deux k bakery patisserie,  «Τα Κάνουμε Σαλατα», Φυσικοθεραπευτήριο Πεκρίδη. Σας ευχαριστούμε θερμά!
 
Σχόλια αναγνωστών μας:

  • Εικόνες σαν κι αυτές που γέμισαν την πόλη της Κοζάνης πρέπει να γίνονται πράξη! Οι ομάδες υποστήριξης ατόμων με αναπηρίες και σύνδρομο down, ενισχύουν την κοινωνική ένταξή τους, μέσω της εργασίας, σαν ισότιμα μέλη μιας άλλης (για εμάς) κοινωνίας. Είναι πρωτόγνωρο και απίστευτο συναίσθημα να βλέπεις ανθρώπους “με διαφορά”, να κάνουν τη διαφορά πράξη, εργαζόμενοι σε καφέ, πηλοποιεία, κεραμοποιεία, ξυλουργεία, που υποστηρίζονται από εθελοντικές αλληλέγγυες οργανώσεις, και φυσικά ανάλογες κοινωνικές δομές. Να δημιουργούν, σαν ανεξάρτητοι πολίτες, μακριά από τις οικογένειές τους, πατώντας στα δικά τους πόδια. Να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να αλληλεπιδρούν, να συμμετέχουν, να ζουν… Το υπέροχο αφιέρωμα του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης και της Ηλιαχτίδας στη σημερινή μέρα, ανοίγει ένα παράθυρο στη σκέψη, για το πως μπορεί να γίνει μια κοινωνία πιο ολική. Γιατί μας θυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι μας εδώ, ότι οφείλουμε στους εαυτούς μας να συνυπάρχουμε, να υποστηρίζουμε, να σκεφτόμαστε με ανοιχτούς ορίζοντες, να ονειρευόμαστε, να ζούμε ολικά και όχι βολικά, όπως μας έχουν μάθει… Κι ας προσπαθήσουμε το κονσεπτ της φωτογράφισης, να γίνει αληθινή ζωή.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΛΙΑΡΑΣ

Did you like this? Share it!

0 comments on “21 Μαρτίου 2017: Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Comments are closed.