«Η Αγάπη Του Ποιητή» με τον Ιάσονα Μαρμαρά Βραδιά τραγουδιού στην “Αίθουσα” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης | 16 Μαΐου

Την τέχνη σε κάθε της μορφή και τρόπο έκφρασης αγκαλιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, διοργανώνοντας μια σειρά συναυλιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσική στην Αίθουσα». Μουσική, ζωγραφική, θέατρο, ποίηση, χορός και όχι μόνο προσκαλούν το κοινό της πόλης της Κοζάνης να απολαύσει και να συμμετέχει σε μια γιορτή όλων των αισθήσεων, μια εμπειρία χωρίς σύνορα, μέσα από τους δημιουργικούς δρόμους της τέχνης.
Επιμέλεια προγράμματος: Δημήτρης Ζαχαράκης, Νίκος Βαλταδώρος, Θέμης Λιάκος
«Η αγάπη του ποιητή», θα τραγουδηθεί μέσα από τις κλασικές συνθέσεις των Μέντελσον και Μπραμς, σε ποίηση του Γερμανού ποιητή Χάινριχ Χάινε. Στο σόλο πιάνο και στο τραγούδι θα είναι ο μουσικός Ιάσων Μαρμαράς.
 
Τρίτη 16 Μαΐου • Βραδιά τραγουδιού
Ώρα έναρξης: 21:00 Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης
Εισιτήρια: 7€ / 5€ μειωμένο (φοιτητικό – μαθητικό) / ισχύει το εισιτήριο διαρκείας
Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλέφωνα: 24610 24062, 6987991949
 

Liederabend • Dichterliebe | Η Αγάπη του Ποιητή
Ο Ιάσων Μαρμαράς, με μοναδική συντροφιά ένα φορτεπιάνο του 1830, επιχειρεί ένα μοναχικό ταξείδι, τραγουδώντας συνάμα και συνοδεύοντας ερωτικά τραγούδια γεμάτα λαχτάρα, ελπίδα, απογοήτευση, και απόγνωση από τη Ρομαντική Γερμανία του 19ου αιώνα.
Ανάμεσά τους ο κύκλος Dichterliebe (η Αγάπη του Ποιητή) του Ρόμπερτ Σούμαν, σε ποίηση απ’ το «Λυρικό Ιντερμέτζο» του Χάϊνριχ Χάϊνε, τραγούδια χωρίς λόγια του Φέλιξ Μέντελσζον-Μπαρτόλντυ, και τραγούδια του Γιοχάννες Μπραμς.
Η ιδέα του μοναχικού Λήντεράμπεντ γεννήθηκε τυχαία ένα καλοκαίρι που μελετούσα τα πρώτα τραγούδια του Ντίχτερλήμπε στο παλιό πιάνο της γιαγιάς μου. Απ’ την ιδέα αυτή άρχισε μια εξερεύνηση των παλιών φορτεπιάνο και της εικόνας της Σουμπερτιάδας ως πρότυπο για μια βραδιά που δεν είναι ούτε συναυλία ούτε ρεσιτάλ, αλλά μια ξενάγηση στην πολύ προσωπική μου σχέση με τα πληκτροφόρα, τη φωνή, και την ερμηνεία της ρομαντικής μουσικής.
– ΙΜ.

Στις βραδιές αυτές ο Ιάσων, με το τραγούδι και το παίξιμό του, με τα λόγια του ανάμεσα στα τραγούδια, με τη θέση του κοινού σε απόσταση αναπνοής από το πιάνο, προσπαθεί ανακαλώντας τις Σουμπερτιάδες του 19ου αιώνα να πλησιάσει το ακροατήριο του 21ου με τον πιο λιτό και άμεσο τρόπο.

 
Βιογραφικό σημείωμα:
Ο Ιάσων Μαρμαράς παίζει πληκτροφόρα και τραγουδάει, με κύριο πυρήνα την εποχή του μπαρόκ. Είναι διευθυντής της Schola Cantorum Sancti Pauli, σχολής αναγεννησιακής και μπαρόκ πολυφωνίας στην Αθήνα, της οποίας τα σύνολα Cappella και Cantores έχουν ως στόχο να διαδώσουν στην Ελλάδα την πολυφωνία περασμένων εποχών μέσα από ιστορικά ενημερωμένες λειτουργίες και συναυλίες.
 
Πέραν της Schola διοργανώνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τη σφραγίδα του Os Orphicum, ενώ τραγουδάει και παίζει με σύνολα όπως La Risonanza υπό τη διεύθυνση του Fabio Bonizzoni, Cappella Pratensis / Stratton Bull, Ex Silentio / Δημήτρης Κούντουρας και Latinitas Nostra / Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, καθώς και με την Καμεράτα υπό τον Γιώργο Πέτρου.
 
Ο Ιάσων γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε τραγούδι και τσέμπαλο στην Ολλανδία με επιφανείς δασκάλους. Όνειρό του να γνωρίσει στην Ελλάδα τους μουσικούς θησαυρούς που συνάντησε στην Ολλανδία.

Did you like this? Share it!

0 comments on “«Η Αγάπη Του Ποιητή» με τον Ιάσονα Μαρμαρά Βραδιά τραγουδιού στην “Αίθουσα” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης | 16 Μαΐου

Comments are closed.