Ολοκληρώθηκε ένα ακόμη όμορφο «θεατρικό παιχνίδι» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στο Αμύνταιο


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Θέατρο για Όλους» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Αμύνταιο, το βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Η τέχνη της εμψύχωσης μέσα από το θεατρικό παιχνίδι». Το σεμινάριο πραγματεύτηκε την παιγνιώδη βιωματική και παιδαγωγική διάσταση του θεάτρου. Οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια των υπεύθυνων του προγράμματος (Μαρία Μουστάκα και Μαρία Μπατάνη) είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν μια ομαδική θεατρική εμπειρία, με ποικίλες δυνατότητες απελευθέρωσης της έκφρασης και της δημιουργικότητας.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης θέλει να ευχαριστήσει τους δεκαεπτά συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία και τα θετικά τους σχόλια που αποτυπώνουν εύστοχα τους στόχους του σεμιναρίου και τη βιωματική διάσταση του θεατρικού παιχνιδιού, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για νέες θεατρικές εμπειρίες:
«…Με το θεατρικό παιχνίδι καταφέρατε όχι απλά να γνωριστούμε μεταξύ μας αλλά να έρθουν κοντά οι καρδιές μας…φεύγοντας από κει ένιωσα γεμάτη αγάπη για όλους …ένιωσα σαν να τους ξέρω από καιρό….Όχι αυτή την τυπική γνωριμία που έχω ήδη με κάποιους επειδή έτυχε να ζούμε στον ίδιο τόπο, αλλά την ουσιαστική…αυτή που σε κάνει να νοιάζεσαι…ένιωσα ότι βρήκα ανθρώπους που έχω πράγματα να πάρω και να δώσω… Για μένα ήταν μια μοναδική εμπειρία,κάτι που θα ήθελα σίγουρα να επαναλάβω…Σας ευχαριστώ πολύ που με κάνατε να νιώσω έτσι…να γελάσω, να κλάψω, να συγκινηθώ, να δημιουργήσω….αυτό είναι το θέατρο!»
«Αυτό αγαπάω στο θεατρικό παιχνίδι….μπορείς από το τίποτα να φτιάξεις τα πάντα! Ήταν εξαιρετικά!»
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης θα συνεχίσει τα ταξίδια του «Απ’ άκρη σ’ άκρη» σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, τις κοινότητες και τους δήμους εκπληρώνοντας τον περιφερειακό ρόλο του ως κέντρο πολιτισμού. Η εξάπλωση των δράσεων του θεάτρου είναι αναγκαία τόσο για λόγους που σχετίζονται με τον εκδημοκρατισμό του πολιτισμού, όσο και με την αντίληψη του πολιτιστικού προϊόντος ως αναπτυξιακού εργαλείου.
[su_custom_gallery source=”media: 9289,9290,9291,9292,9293,9294,9295,9296,9297″ limit=”68″ link=”lightbox” width=”200″ height=”170″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

Did you like this? Share it!

0 comments on “Ολοκληρώθηκε ένα ακόμη όμορφο «θεατρικό παιχνίδι» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στο Αμύνταιο

Comments are closed.