Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στην Ημερίδα «Τέχνη και Τεχνική στη μοναξιά της διαφορετικότητας σε ένα σχολείο για όλους»


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έχει την τιμή να παρουσιάσει την παράσταση «Προς τα άστρα» ως ανάλυση περίπτωσης (case study) στην επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Τέχνη και Τεχνική στη μοναξιά της διαφορετικότητας σε ένα σχολείο για όλους» που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας , στις 16/6/2017 στο 77ο σχολείο Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση έγινε στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής κατασκήνωσης Art Camp 2016, σε συνεργασία με το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «Κιβωτός». Θα κατατεθούν οι προσωπικές εμπειρίες, αλλά κυρίως ο τρόπος που λειτούργησε η μικτή ομάδα των μελών του εργαστηρίου το «Θέατρο αγαπά τη διαφορετικότητα» και της θεατρικής ομάδας των νέων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος μέσω της τέχνης και των καλλιτεχνικών της εκφάνσεων. Μέσα από αυτή τη συνάντηση και συνύπαρξη καταφέραμε να καταρρίψουμε το μύθο της μοναξιάς της διαφορετικότητας.
Η τέχνη του θεάτρου αποτέλεσε κοινό τόπο έκφρασης, δημιουργίας, σωματικής και νοητικής αφύπνισης για νέους με ή χωρίς δυσκολίες, μειώνοντας την απόσταση του μεταξύ τους χώρου και καταδεικνύοντας ότι απέναντι στην τέχνη είμαστε όλοι ίσοι.  Το θέατρο αγκαλιάζει και αγαπάει τη διαφορετικότητα. Στην παράσταση «Προς τα άστρα» το «διαφορετικό» γίνεται «μαζί». Μια καλλιτεχνική προσέγγιση που πρέπει να παρουσιαστεί, να μελετηθεί και να εξελιχθεί μελλοντικά.
Τέλος, στα πλαίσια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί η βιωματική δράση με τίτλο «Οι πατημασιές στην άμμο δεν γίνονται όταν καθόμαστε. Μία βιωματική προσέγγιση ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό».
Ελένη Δημοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Μαρία Κολτσίδα, Καλλιτεχνική Υπεύθυνη Ομάδας
Ευριδίκη Μαγουλοπούλου, Ειδική Παιδαγωγός – Εμψυχώτρια
Τάσα Βαβλιάρα, Επιστημονική Σύμβουλος, Κοινωνική Λειτουργός
 
 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στην Ημερίδα «Τέχνη και Τεχνική στη μοναξιά της διαφορετικότητας σε ένα σχολείο για όλους»

Comments are closed.