Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τα περιφερειακά παιδικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Τα δεκαοχτώ (18) περιφερειακά παιδικά εργαστήρια πέντε (5) ηλικιακών ομάδων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε χωριά και πόλεις του Νομού Κοζάνης (Σιάτιστα, Γαλατινή, Μεταμόρφωση, Άγιος Δημήτριος, Λευκόβρυση, Πλατανόρεμα, Κρόκος, Σέρβια, Λευκοπηγή) και στην πόλη των Γρεβενών ανανεώνουν το  ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο. Όταν τα παιδιά δε μπορούν να πάνε θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης πάει στα παιδιά. Θεατρολόγοι-συνεργάτες και ηθοποιοί των παιδικών παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ταξίδεψαν σε πόλεις και χωριά για να διδάξουν τον πολύχρωμο χώρο του θεάτρου μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Όλη τη χρονιά, πάνω από 210 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών έπαιξαν, χόρεψαν και τραγούδησαν με την καρδιά τους, γνώρισαν τους τόπους τους, άκουσαν και αφηγήθηκαν παραμύθια, ένιωσαν τα αληθινά και παραμυθένια χρώματα στα άκρα τους.
Στα περιφερειακά θεατρικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι, τη δραματοποίηση, τον αυτοσχεδιασμό και όλες τις σύγχρονες μεθόδους της θεατρικής διδασκαλίας. Εξοικειώνονται με όλες τις τέχνες (μουσική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, χορός) που ανθίζουν στους κόλπους του θεάτρου. Με τη συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και στους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες, το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δράσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με σκοπό την ανάδειξη του παιδευτικού και κοινωνικού ρόλου του θεάτρου ολοκλήρωσε άλλο έναν χρόνο δράσης. Ραντεβού το Σεπτέμβριο με νέα παιχνίδια, παραμύθια, τραγούδια και πολύχρωμες παιδικές ζωγραφιές!
Γονείς, τοπικές κοινότητες και πολιτιστικοί σύλλογοι μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη δημιουργία περιφερειακού παιδικού θεατρικού εργαστηρίου στην περιοχή τους στο τηλέφωνο 24610-24062 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpt-koz@otenet.gr.
Υπεύθυνες – Διδάσκουσες Προγράμματος: Δέσποινα Αποστολίδου, Ρίτα Μέλα, Άρτεμις Νέστορα, Μαρία Κολτσίδα, Μαίρη Ανδρέου[su_custom_gallery source=”media: 9312,9313,9314″ limit=”68″ link=”lightbox” width=”200″ height=”170″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

Did you like this? Share it!

0 comments on “Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για τα περιφερειακά παιδικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Comments are closed.