Παραμυθένιες Κυριακές με τους Tir Fada


Οι Παραμυθένιες Κυριακές ξεκίνησαν. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Φίλων Βιβλιοθήκης Κοζάνης και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, φιλοξενούν την ομάδα Tir Fada  για την πρώτη παραμυθένια Κυριακή. “Παραμυθοτράγουδα από την χώρα των ξωτικών”, την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. στο Πέτρινο Θεατράκι, εντός του πάρκου Αγίου Δημητρίου, θα ακουστούν για τους μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών.
 
 
Λίγα λόγια για το παραμύθι
 
Δυο ξωτικά μαλώνουν μαζεύοντας άγρια μούρα μέσα από το δάσος. Οι απόγονοι των γιγάντων μάχονται για να αποδείξουν τη δύναμη που κρύβεται στο αίμα τους. Μια φώκια παγιδεύεται στο κόσμο των ανθρώπων και ζει μαζί τους. Και δυο παμπόνηροι χωρικοί προσπαθούν να ξεγελάσουν το γείτονά τους για να του κλέψουν τη γη.
Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στον κόσμο των κέλτικων παραμυθιών. Ένας κόσμος που ζουν οι γίγαντες , τα ξωτικά, οι νεράιδες και διάφορα άλλα παράξενα όντα όπως οι Sealkie, οι γυναίκες – φώκιες. Όλα ξεπηδούν ζωντανεύοντας μέσα από την αφήγηση της Έλσας Μουρατίδου, η οποία συνοδεύεται από τους σκοπούς και τα τραγούδια της Ιρλανδίας και της Σκωτίας που παίζουν οι TIR FADA.
 
Οι TIR FADA, είναι ένα μουσικό σχήμα με βάση τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε ορμώμενο από την αγάπη του για την κελτική μουσική παράδοση, λαμβάνοντας υπόψιν όμως και τις καταβολές των μελών του.
 
Η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε στο 3ο Φεστιβάλ Χουδετσίου
2012, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος του Ρος Ντέιλι.
Έκτοτε, συνεχίζει την παρουσία του σε μουσικές σκηνές, έχοντας στο ρεπερτόριό του σκοπούς και τραγούδια από την Ιρλανδία και τη Σκωτία, στην αγγλική αλλά και στην κέλτικη γλώσσα. Επίσης, στο πρόγραμμά τους ακούγονται και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των μελών του.
 
Οι TIR FADA είναι οι :
κρητική λύρα, βιολόλυρα: Κώστας Κυριτσάκης
ακουστική κιθάρα: Γιώργος Σκαρογιάννης
κρουστά: Στάθης Παρασκευόπουλος
τραγούδι: Έλσα Μουρατίδου
 
Κυριακή 25 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. 
Πέτρινο Θεατράκι εντός του πάρκου Αγίου Δημητρίου
 
Είσοδος Ελεύθερη
 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Παραμυθένιες Κυριακές με τους Tir Fada

Comments are closed.