Πρεμιέρα απόψε για την παράσταση "Και άλλαξε το δέρμα της η γη"

Πρεμιέρα απόψε, Σάββατο 22/07/2017 στις 8:30 μ.μ. για την παράσταση “Και άλλαξε το δέρμα της η γη”, μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και της ΕΛΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής/Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η Ομάδα Νέων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών, ερευνά, συλλέγει ιστορίες, γράφει κείμενα για το πιο σημαντικό στοιχείο ταυτότητας του τόπου: την ενέργεια.
Δεκαέξι έφηβοι αποτυπώνουν στο χαρτί την εμπειρία μιας ξενάγησης σε ένα εγκαταλειμμένο χωριό ή σε ένα ορυχείο, καταγράφουν δημιουργικά συνομιλίες με ανθρώπους της περιοχής, «φωτογραφίζουν» τον τόπο τους.
Τα κείμενα προέκυψαν μέσα από δημιουργικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς και αποτελούν το πρωτότυπο υλικό για τη σύνθεση του τελικού κειμένου της παράστασης. Σε αυτό, η ιδέα της γης που μεταβάλλεται διαρκώς συνδέεται με τις αλλαγές στο σώμα ενός εφήβου. Για την έρευνα στο συγκεκριμένο πρότζεκτ το Δη.πε.θε. Κοζάνης συνεργάστηκε με την ομάδα αρχαιολόγων «Κρατήρας».
Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα ενός πολύμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος, μια συνεργασία του Δη.πε.θε. Κοζάνης και της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση/Υπεύθυνη Ομάδας Νέων: Ελένη Δημοπούλου
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου
Μουσική: Ορέστης Γούμενος
Σκηνικά-κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κίνηση-χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: RichardAntony
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βαλταδώρος, Δημήτρης Ζαχαράκης
Συνεργασία στην έρευνα: Ομάδα «Κρατήρας» Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Αντωνίου, Μαρία Κολτσίδα
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος
Παίζουν: Κατιάννα Γκαραβέλλα, Ευαγγελία Ζαγκοντίνου, Μαίρη Ζαχαράκη, Ασπασία Καραγιάννη, Δέσποινα Καραγιάννη, Γιάννης Κουτσοσίμος, Κωνσταντίνος Κράλλιας, Σοφία Κύρινα, Κωνσταντίνα Ματιάκη, Ηλίας Μόσχογλου, Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, Έλενα Μπούρου, Άγγελος Νίτσας, Θεοδώρα Τσεγγενέ, Μαρία Χελά, Χρυσοβαλάντω Χριστοφορίδου.
Μουσικοί:
Νίκος Βαλταδώρος – τρομπέτα
Νίκος Ίτσκος – τρομπέτα
Φώτης Τύπας – τρομπέτα
Χριστόδουλος Αναγνωστόπουλος- κόρνο
Δημήτρης Ζαχαράκης – κρουστά
Γιώργος Μαδίκας – κρουστά
Βιβή Τζούκα – πιάνο
[su_custom_gallery source=”media: 10443,10438,10442,10441,10440,10439″ limit=”68″ link=”lightbox” width=”200″ height=”170″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery]

Did you like this? Share it!

0 comments on “Πρεμιέρα απόψε για την παράσταση "Και άλλαξε το δέρμα της η γη"

Comments are closed.