"NO FUTURE!" Ενημέρωση


H παράσταση «NO FUTURE!»  της θεατρικής ομάδας των εφήβων που αναβλήθηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου  λόγω βροχής θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία τον   Σεπτέμβριο στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Κοζάνης.


Οι κάτοχοι εισιτήριων μπορείτε να περάσετε  από τη γραμματεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  με το απόκομμα για να σας επιστραφούν τα χρήματα ή μπορείτε να κρατήσετε το απόκομμα και να το  χρησιμοποιήσετε το Σεπτέμβριο που θα γίνει η παράσταση.

 
[su_custom_gallery source=”media: 12531,12536,12524,12540,12538,12525,12528,12537,12535,12534,12532,12533,12530,12526,12521,12527,12539,12541″ limit=”68″ link=”lightbox” width=”200″ height=”150″ title=”never”][su_custom_gallery source=”media: 1906″ link=”lightbox”][/su_custom_gallery] Πληροφορίες σχετικά με την παράσταση:
Πώς σκέφτομαι τον εαυτό μου στο μέλλον;
Πώς ονειρεύομαι το μέλλον μου;
Μέσα σε τι κόσμο;
Πώς ονειρεύομαι την κοινωνία στην οποία θα ζήσω, θα πραγματοποιήσω τα όνειρά μου;
Τι δυνατότητες μου δίνει αυτή η κοινωνία;
Τι μπορώ να κάνω για να την αλλάξω;
Και πού, σε ποιόν τόπο, θα ζω; Στην Κοζάνη; Στην Αθήνα;
Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

Η Θεατρική Ομάδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε», μετά την παρουσίαση της μουσικής παράστασης «Και άλλαξε το δέρμα της η γη», στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ιούλιος 2017) και στην αίθουσα του Θεατροδρομίου Κοζάνης (Σεπτέμβριος 2017), επιλέγει φέτος να παρουσιάσει το θεατρικό ντοκιμαντέρ NOFUTURE! σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση.
Βασικός της στόχος είναι να συνεχίσει και φέτος την δυναμική πορεία της, τόσο εντός όσο και εκτός Κοζάνης, εντασσόμενη στο δυναμικό και εξωστρεφές πρόγραμμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και του καλλιτεχνικού του συμβούλου Λευτέρη Γιοβανίδη.
Το NO FUTURE!είναι ένα project θεάτρου ντοκουμέντο. Μέσα από κείμενα-συνεντεύξεις των ίδιων των εφήβων, αλλά και ενηλίκων, διερευνά τα όνειρα, τις δυνατότητες και τις επιθυμίες των σημερινών εφήβων της Κοζάνης. Οι ίδιοι οι έφηβοι παρουσιάζουν τον κόσμο που θα ήθελαν, αυτά που φοβούνται, το μέλλον που επιθυμούν, τον εαυτό τους όπως είναι και όπως τον ονειρεύονται.
Το κείμενο της παράστασης διαμορφώθηκε μέσα από προφορικές συνεντεύξεις των ίδιων των εφήβων κατά την διάρκεια του χειμώνα. Είναι αποτέλεσμα έρευνας πάνω στα θέματα, του τι όνειρα κάνουν οι έφηβοι σήμερα και πώς ονειρεύονται το μέλλον το δικό τους και του κόσμου που ζουν. Οι ίδιοι οι έφηβοι αποκτούν φωνή και αρθρώνουν το δικό τους λόγο, μιλώντας οι ίδιοι γι’ αυτά που επιθυμούν, μιλώντας για το μέλλον τους στον κόσμο.
Ο σκηνοθέτης Παντελής Φλατσούσης, στη δεύτερη σκηνοθεσία του, έχοντας στο πλευρό του τους συνεργάτες του, δημιουργεί από κοινού με τους έφηβους συμμετέχοντες μία σκηνική σύνθεση, σκοπός της οποίας είναι να παρουσιαστούν και να τεθούν ζητήματα που αφορούν τόσο στην πόλη της Κοζάνης και την κοινωνία της, όσο και σε ολόκληρη την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα της περίπλοκης εποχής στην οποία ζούμε.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία & Δραματουργία: Παντελής Φλατσούσης
Δραματουργική συνεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Θαλασσά
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Ανρί Κεργκομάρ
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Επιμέλεια Video : Ανδρέας Κωστογλίδης
Μοντάζ: Φάνης Τοψαχαλίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Ντόλκα
Μουσική Διδασκαλία: Δώρα Τανή
Φωτογραφίες: Σάκης Αναστασόπουλος
Σχεδιασμός Αφίσας: Σωτήρης Σιουτζούκης
Παίζουν: Λήδα Βαλιάκα, Παρασκευή Καρανάτσιου, Θεοδώρα Καριπίδου, Χριστίνα Κυρατζίδου, Κωνσταντίνα Ματιάκη, Ηλίας Μόσχογλου Έλενα Μπούρου, Άγγελος Νίτσας, Γιώργος Τριανταφύλλου, Αγγελίνα Χατζηιωάννου, Βαλάντω Χριστοφορίδου.
Στην παράσταση συμμετέχει η ομάδα »Η Πόλη στη Σκηνή» και οι ανήλικοι φιλοξενούμενοι της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Κοζάνης ΑΡΣΙΣ.
 

Did you like this? Share it!

0 comments on “"NO FUTURE!" Ενημέρωση

Comments are closed.