Νέα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 2020

«Το κορίτσι που επιμένει»

Σε κείμενο – σκηνοθεσία Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική Διονύση Μπάστα

Η ζωή είναι ωραία μόνο αν την πιστεύεις
κι αν για ό,τι αγαπάς τολμάς να παλεύεις
Στη δική σου ιστορία μην τα παρατάς
είσαι ο ήρωας μην το ξεχνάς
«Το κορίτσι που επιμένει» είναι ένα πρωτότυπο παραμύθι σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα. Το έργο μετά από αρκετές πολύ επιτυχημένες σεζόν σε σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 2019-20, θέατρο Άλφα-Ιδέα 2018-19, ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής 2018, θέατρο Άβατον 2017-18, Θέατρο Act Πάτρας 2015-16) ανεβαίνει ολόφρεσκο στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για να γεμίσει χαρά, γέλιο και συγκίνηση τους μικρούς και μεγάλους του φίλους.

Πρόκειται για μία παράσταση μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με καταιγιστικές εναλλαγές ρόλων, μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας και κουκλοθεάτρου με ειδικά κατασκευασμένες κούκλες και σκηνικά αντικείμενα.

Βασισμένη στη δύναμη της Ελληνικής Μυθολογίας διδάσκει σε μικρούς και υπενθυμίζει σε μεγάλους, την αξία της τόλμης και της προσπάθειας.

Μια φορά κι ένα καιρό. ένα κορίτσι κι ένα αγόρι μεγαλώνουν μαζί και, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αγαπιούνται και παντρεύονται και είναι έτοιμοι να ζήσουν για πάντα… αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όμως, στα παραμύθια, όπως και στη ζωή, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πάνω στην κορύφωση της ευτυχίας τους, τη μέρα του γάμου τους, ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας, κλέβει το αγόρι. Η λύπη του κοριτσιού είναι τόσο μεγάλη που

Υπόθεση

οι υπόλοιποι θεοί συγκινούνται και αποφασίζουν να το βοηθήσουν να φέρει πίσω τον αγαπημένο της.
Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, στο οποίο, το κορίτσι μας, θα αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τους κωμικούς χαρακτήρες του Κάτω Κόσμου σε μια σειρά από αστεία επεισόδια γεμάτα μουσική και τραγούδι. Πείθει τον απρόθυμο Βαρκάρη, παίρνει με το μέρος της τον τρικέφαλο Κέρβερο και κερδίζει τη συμπάθεια της ευαίσθητης Περσεφόνης, πριν την τελική αναμέτρησή της με τον ίδιο τον Πλούτωνα. Η τελική λύση θα είναι δίκαιη για όλους.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη Κινησιολογία: Σπύρος Κουβαράς
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη – Διδασκαλία και κατασκευές κουκλοθεάτρου: Κωσταντής Μιζάρας Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio
Παίζουν και τραγουδούν:
Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Γιώργος Κορομπίλης, Σοφία Νικολετάκη, Χρήστος Ραμμόπουλος Διάρκεια: 70 λεπτά

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 2020

Comments are closed.