Διαδυκτιακά Θεατρικά Σεμινάρια

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης με χαρά ανακοινώνει την έναρξη ενός τρίμηνου κύκλου Διαδικτυακών Θεατρικών Σεμιναρίων σε συνεργασία με Το Θέατρο Των Αλλαγών.
Τα σεμινάρια, που θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων zoom, ξεκινούν στις 9 Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώνονται στις 27 Φεβρουαρίου 2021 και απευθύνονται σε όλους εκείνους που αγαπούν το θέατρο.

 

Θα λειτουργήσουν τρία τμήματα.

Υποκριτικη – Αυτοσχεδιασμος – Τεχνικη

Κάθε Τετάρτη 18:00 – 21:00 με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη.

Στον κύκλο αυτό των δώδεκα συναντήσεων θα μελετήσουμε όλες τις διάσημες μεθόδους υποκριτικής μέσα από ένα πρακτικό διαδικτυακό μάθημα με αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις τεχνικής.

Θεατρο ειναι ιστοριες…

Κάθε Πέμπτη 18:00 – 21:00 με τον Μιχάλη Συριόπουλο

Θέατρο είναι ιστορίες… κι εμείς θα μάθουμε να τις αφηγούμαστε, ορίζοντας από την αρχή τον λόγο και το σώμα, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους των: Στανισλάφσκι, Lecoq, Michael Chekhov κα.

Θέατρο είναι μαγεία, κι εμείς, με  φάρο το ρήμα “παίζω” και “δεκανίκια” την έμπνευση που μπορούμε  να αντλήσουμε από τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, θα ξανασυστηθούμε στους εαυτούς μας, θα «σκαλίσουμε» τη φαντασία μας, θα μάθουμε “πώς δημιουργώ από το χαρτί στο σώμα”.

Θέατρο είναι το “μαζί”, για αυτό σας περιμένουμε! Έστω και μέσα από μια κάμερα, μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Μονολογοι

Κάθε Σάββατο 18:00 – 21:00 με τη Βίλια Χατζοπούλου.

Το μάθημα των μονολόγων θα βασίζεται στην αφήγηση, την απεύθυνση και την εξομολόγηση κειμένων, που θα ειπωθούν από εξαιρετική ανάγκη ή δυνατή επιθυμία.

* Τα σεμινάρια: 24, 31 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου θα μετατεθούν σε μέρα που θα συμφωνήσουν τα μέλη των τμημάτων.

Το κάθε τμήμα διαρκεί 3 ώρες κάθε εβδομάδα (12 ώρες κάθε μήνα και 36 ώρες για όλο τον κύκλο).

Το κόστος συμμετοχής είναι:

30 € το μήνα για ένα τμήμα (σύνολο 12 ώρες)

50 € το μήνα για δύο τμήματα (σύνολο 24 ώρες)

65 € το μήνα και για τα τρία τμήματα (σύνολο 36 ώρες)

 

 

ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ και του μεταπτυχιακού προγράμματος των θεατρικών σπουδών της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚ. Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο HB Studio στη Νέα Υόρκη, παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio.
Το 1998 ίδρυσε το ”Θέατρο των Αλλαγών” (http://www.toc.gr). Έχει διδάξει στη Ρώμη,  στο Λονδίνο, στη Στοκχόλμη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Τιφλίδα, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Άμστερνταμ, στο Κατμαντού, στη Σμύρνη, στη Βηθλεέμ, στη Ζυρίχη, στο Μιλάνο, στις Βρυξέλλες, στην Κοπεγχάγη, στο Βλαδιβοστόκ και σε διάφορες σχολές και θεατρικές ομάδες της Ελλάδας. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου. Έχει διδάξει στα τμήματα Θεάτρου των Πανεπιστημίων: Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, Τεχεράνης στο Ιράν, Ciudad del Carmen στο Μεξικό. Το καλοκαίρι του 2016 προσκλήθηκε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια όπου δίδαξε υποκριτική, σκηνοθεσία και αυτοσχεδιασμό στο τοπικό πανεπιστήμιο (UCSB) και ανέβασε την “Ελένη” του Ευριπίδη μαζί με τις άλλες δύο παραστάσεις του «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» και «Walking and Falling». Από το 2005 διοργανώνει κάθε χρόνο το ”In.F.o.Ma.T.” (International Festival of Making Theater) μια διεθνή συνάντηση δημιουργών του θεάτρου που πραγματοποιούν θεατρικά εργαστήρια με συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου.
Έχουν εκδοθεί τέσσερα βιβλία του: ”Η Υποκριτική άνευ Διδασκάλου” εκδόσεις ΚΟΑΝ, τα θεατρικά έργα ”Αθήνα – Μόσχα” και ”Τίποτα” εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ, το «Ο Αυτοσχεδιασμός στο Θέατρο» εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ και το «Υποκριτική: Από την θεωρία στην πράξη» εκδόσεις ΙΩΝ.

 

 

BΙΛΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Σπούδασε στο τμήμα Νηπιαγωγών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, δραματική σχολή «Βεάκη».
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην αισθητική αγωγή της προσχολικής ηλικίας, Basel, Ελβετία.
Σαν ηθοποιός έπαιξε από το 1992 ως το 1998.
Είναι ιδρυτικό μέλος του θεάτρου των Αλλαγών www.toc.gr  και έχει διδάσκει τα μαθήματα:
Μονόλογοι, Θεατρική γραφή, Θεατρική διασκευή, Παραμύθι – Αφήγηση, tango project.
Έγραψε το έργο «Πίστη», μαζί με τον Α. Φλουράκη και το Γ. Δούμο, για το θέατρο «Αμόρε».
Πήρε Α’ Κρατικό Βραβείο, Υπουργείου Πολιτισμού, για το έργο της «Η Γαλάζια Νο»
Έγραψε και σκηνοθέτησε τα έργα για παιδιά, «Βορά και Νότε, τρέξ’ τε!»  στο θέατρο Πορεία, «Νερό, νεράκι και γρήγορο αλογάκι», για το Εθνικό θέατρο www.n-t.gr και το μονόλογο «Με το ένα χέρι κρατούσε τον Καραγάτση και με το άλλο το τσιγάρο», στο Skrow, www.Skrow
Το έργο της «Βρέχει», παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, σκην. Ακύλλας Καραζήσης www.greekfestival.gr
Σκηνοθέτησε τον  «Υπερσιβηρικό», διασκευή από το μυθιστόρημα «Η Κυρά της Αρκούδας», του Λ. Λάμι, στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και «Σήκωσέ με ψηλά», της Β. Πολυχνιάτου, διασκευή Μ. Σταυροπούλου, στο Θέατρο Μπιπ
Διασκεύασε το «Δρ. Τζέκυλλ και Κος Χάυντ», για το θέατρο Τέχνης, σκην. Βασίλης Μαυρογεωργίου, www.theatro-technis.gr
Το βιβλίο της «Ακούω την καρδιά του παίχτη», εκδόθηκε από τις εκδόσεις Θράκα και Ενύπνιο.
Πήρε μέρος στη διεθνή μπιενάλε παιδικού βιβλίου, μέσω του Βελγικού εκδοτικού οργανισμού Motamo, με κοινό θέμα ανάμεσα στους συγγραφείς που συμμετείχαν «Τα καράβια»

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

Απόφοιτος των: Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Σύγχρονο θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος» και Θεατρικό Εργαστήριο «Σοφούλη».
Έχει σκηνοθετήσει – διασκευάσει τις παραστάσεις «Dybbuk», «Tα Χριστούγεννα Του Μπάρμπα Ιωσήφ», «Στον Καθρέφτη Του Χρόνου Ρέουν Οι Λέξεις Διαυγής».
Έχει παίξει στις παραστάσεις “Ποντικοπαγίδα”, «Χοιρινό Νεφρό Για Την Κατάθλιψη», «Η Αρχή Του Αρχιμήδη», “Γιανούλα Η Κουλουρού”, «Η Πόλη», «Καντίντ ή η αισιοδοξία», «Η Δίκη Του Κ», «Αγγέλα», «ο γλάρος», «Η Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων», «Η Αρρώστια Της Νιότης», «Παραμύθια Στο Ασανσέρ», «Βυσσινόκηπος», «Ειρήνη», «Το Όνειρο Του Σκιάχτρου», «Η Όπερα Του Ζητιάνου», «Ορφέας vision», «Αθώοι ψεύτες», «Τρεις Αδελφές», «Το Σκλαβί», «Σ’ Εσάς Που Με Ακούτε», «Αντιγόνη», «Ματωμένος Γάμος», «Λεωφορείο Ο Πόθος».
Πήρε μέρος στις τηλεοπτικές σειρές «Επιστροφή», «Εκδρομή», «Μ+Μ» και «Η Αδερφή Της Αδερφής Της Αδερφής Μου».
Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία “Holly Emy”.
Έχει διδάξει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στο θεατρικό εργαστήρι “ΛΟΓΕΙΟΝ”, στο «Kyklos Art Studio», στις δραματικές σχολές “Ίασμος”, “Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος”, “Ανδρέας Βουτσινάς” και στο “Θέατρο Των Αλλαγών”.
Τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν, για τις παραστάσεις “Καντίντ ή Η Αισιοδοξία” σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και “Η Πόλη” σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

 

 

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχών:

Τασούλα Σιμάρα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6996109797

 

* Τα Διαδικτυακά Θεατρικά Σεμινάρια του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης συνεχίζονται με επιτυχία και για το 2021.
Μπαίνουν στον δεύτερο μήνα τους, με καθηγητές τους Ευδόκιμο Τσολακίδη (Υποκριτική και Αυτοσχεδιασμός), Βίλια Χατζοπούλου (Μονόλογοι) και Μιχάλη Συριόπουλο (Θέατρο Είναι Ιστορίες).
Μέχρι στιγμής συμμετέχουν 40 άτομα, από τα οποία 18 είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τα τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης, Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πληροφορικής και Μαιευτικής.

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Διαδυκτιακά Θεατρικά Σεμινάρια

Comments are closed.