Σεμινάριο υποκριτικής – Λόγος και συναίσθημα.

Σεμινάριο υποκριτικής
Λόγος και συναίσθημα.
Η αναζήτηση πίσω από τις λέξεις – Ένας ανεξερεύνητος  κόσμος.
 
Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης διοργανώνει
διήμερο σεμινάριο υποκριτικής
από τον Θοδωρή Γκόγκο με τον τίτλο
«Λόγος και Συναίσθημα»
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Νοεμβρίου
Αίθουσα Τέχνης 10:00 – 15:00
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του θέατρου, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 – 15:00 στο τηλέφωνο 24610 24062, εσωτ.1.
Τιμή συμμετοχής: 20 €
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
 

 
Οι οδηγίες προς αποφυγή της διασποράς του COVID-19 είναι οι εξής: Οι συμμετέχοντες κατά την προσέλευσή  τους πρέπει να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή Rapid test του τελευταίου 48ωρου.
«Ο λόγος και η σκέψη, δύο χαρακτηριστικά του ανθρώπου, που υπερτονίζουν την ιδιαίτερη φύση του σε σχέση με τα υπόλοιπα έμβια όντα. Με την σκέψη μπορεί να ακονίσει την φαντασία του, να πειραματιστεί και να μάθει. Με τον λόγο επικοινωνεί, εκφράζεται, αναπτύσσει λογικά και μη επιχειρήματα. Έρχεται όμως κάτι πιο αρχέγονο και ουσιαστικό να ανατρέψει όλη αυτή την λογική αλληλουχία της σκέψης και του λόγου, ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.
Το συναίσθημα κινεί τα νήματα, ακόμα και ζωντανεύει τη θεατρική πράξη . Το συναίσθημα βρίσκει πάντα τρόπο να βγει προς τα έξω. Πολλές φορές στις καθημερινές μας συναναστροφές μας τυχαίνει να λέμε κάτι και να αισθανόμαστε κάτι άλλο ανάλογα με τις δοσμένες συνθήκες. Να λέμε ναι και να εννοούμε όχι ή ίσως, ή δεν ξέρω κοκ. Αυτό το όχι, το ίσως ή το δεν ξέρω στο θέατρο το λέμε «ΠΙΣΩ ΚΕΙΜΕΝΟ».
Μεγάλοι δάσκαλοι όπως ο Κάρολος Κουν, ο Πήτερ Μπρουκ, ο Γιόσι Όιντα στηρίζουν όλη τους την διδασκαλία σε αυτό το ταξίδι πίσω από τις λέξεις, στο «ΠΙΣΩ ΚΕΙΜΕΝΟ», όπως το λένε. Πίσω από την σκέψη που εκφράζουμε κρύβεται μια 2η, 3η σκέψη που μας τρώει και είναι η αλήθεια μας. Αυτό ψάχνουμε στο Θέατρο. Ψάχνουμε την αλήθεια μας.»
 
Θοδωρής Γκόγκος
Γεννήθηκε στα Γιάννενα όπου και μεγάλωσε. Τελείωσε την Ανώτερη  Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και για δέκα χρόνια συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο και συμμετέχει σε πλήθος παραστάσεων, καθώς και με θιάσους του ποιοτικού θεάτρου.
Σκηνοθέτης και παραγωγός είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του «Θεάτρου Διαδρομή» και των «Θεατρικών Διαλόγων» όπου είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση.
Την τελευταία δεκαετία ζει μόνιμα στα Γιάννενα οπού συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων καθώς και με πολιτιστικούς οργανισμούς της Άρτας και της Θεσπρωτίας.
Είναι δε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της καλλιτεχνικής πλατφόρμας Politheatro | performing arts με σημαντική προσφορά στον πολιτισμό και το θέατρο της πόλης των Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Υποκριτική, Ορθοφωνία και στοιχεία Σκηνοθεσίας σε Δημόσια ΙΕΚ της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας καθώς επίσης και στα εργαστήρια θεατρικής τέχνης του Politheatro.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Σεμινάριο υποκριτικής – Λόγος και συναίσθημα.

Comments are closed.