Νέα

GROUP THERAPY ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
GROUP THERAPY
Κωμωδία
Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ θα παρουσιάσει αυτό το καλοκαίρι  το νέο έργο της βραβευμένης και πολυγραφότατης συγγραφέα Πένυς Φυλακτάκη, «GROUP THERAPY”.
Το  «GROUP THERAPY»  γράφτηκε το 2019 και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη.

Σε ένα κόσμο που δεν μπορεί να συνέλθει από τις απανωτές κρίσεις (μνημόνια, πανδημία, πόλεμος, ακρίβεια, φτώχια και ανεργία), οι άνθρωποι γίνονται ανασφαλείς, φοβικοί, επιθετικοί και οι μόνοι που χαίρονται είναι οι …ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι που βλέπουν τα ιατρεία τους συνεχώς … soldout!!!
Η νέα, ανατρεπτική κωμωδία «GROUP THERAPY» της Πένυς Φυλακτάκη, μας καλεί σε μια… αποτοξίνωση γέλιου, για να ανακαλύψουμε πως φόβοι και ανασφάλειες  εξαφανίζονται, μόνο αν τις κοιτάξουμε κατάματα σαν να είναι κιόλας παρελθόν.
 
Δυο τύποι που δεν θα βρίσκονταν, υπό κανονικές συνθήκες, ποτέ στον ίδιο χώρο μαζί, συναντιούνται με την γραμματέα μιας κορυφαίας ψυχολόγου στο ιατρείο της και τότε γίνεται το …σώσε!!!
Η συνύπαρξή τους στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου, οι διαφορετικές ανάγκες, οι επιθυμίες και τα θέλω τους, δημιουργούν μια χιονοστιβάδα κωμικών και δραματικών καταστάσεων που εναλλάσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Καταστάσεις γνώριμες, που τις συναντούμε πολύ συχνά στον περίγυρο μας, και πολλές φορές, ακόμα και μέσα μας.
Γελάω σημαίνει μπορώ να πάρω απόσταση και να δω τον κόσμο σαν να βρίσκομαι έξω από αυτόν. Να βγω από μια κατάσταση και να την αντιμετωπίσω με την ψυχολογία νικητή.
 
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου
Στο ιατρείο της ψυχολόγου, ο Κλεομένης Πρόβουλος, διευθυντικός στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής, διεκδικεί εκτάκτως προτεραιότητα στη λίστα των ραντεβού, γιατί κάτι κοσμοϊστορικό του έχει συμβεί. Από την άλλη ο Τσάκι, youtuber, influencer, tiktoker και λαμόγιο κάθε ειδικότητας, βρίσκεται ήδη εκεί ως δήθεν ασθενής, για να προσεγγίσει ερωτικά την Τζίνα, την γραμματέα της ψυχολόγου, που την παρακολουθεί κρυφά εδώ και καιρό.
Ποιος θα ξεφορτωθεί ποιον; Ποιος είναι «καλά» και ποιος είναι «ασθενής» τελικά; Πόσο εύκολα ξεχωρίζεις το «πρέπει» από το «θέλω», όταν για χρόνια βαφτίζεις το ένα με το όνομα του άλλου; Και αν σβήσεις τις διαχωριστικές γραμμές και τις ετικέτες που σου έχουν φορέσει, τι μένει; Στο GROUPTHERAPY, δύο άντρες από διαφορετικούς κόσμους παλεύουν ο καθένας για τη δική του ετικέτα στο γραφείο μιας ψυχολόγου και μας παρασύρουν σε μια πτώση μέσα σ’ ένα σύμπαν γέλιου, με μοναδικό αλεξίπτωτο το «μαζί», παρά τις διαφορές και το σβήσιμο της γραμμής ανάμεσα μας. Έστω και με το χέρι!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Πένυ Φυλακτάκη
Σκηνοθεσία, Φωτισμοί: Λευτέρης Πλασκοβίτης
ΣκηνικάΚοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δανάη Σταματοπούλου
 
ΠΑΙΖΟΥΝ
Χρήστος Ευθυμίου
Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Δανάη Σταματοπούλου
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην ΚΟΖΑΝΗ (Παρασκευή 1 Ιουλίου) και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα φεστιβάλ της χώρας.
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022               Λευκοπηγή
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022                    Κρυσταλοπηγή
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022                Αμύνταιο
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022        Άργος Ορεστικό
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022               Ελάτη
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022                Επταχώρι
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022        Καστοριά
Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022               Ανω Κώμη
Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022         Λιβαδερό
Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022                Βελβεντό
Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022          Σαμαρίνα
Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022           Δεσκάτη
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022        Φλώρινα
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022         Βογατσικό
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022  Συκιές Θεσσαλονίκη
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022         Νέα Σμύρνη Αθήνα

Did you like this? Share it!

0 comments on “GROUP THERAPY ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Comments are closed.