Ο μολυβένιος στρατιώτης
 
Λιγα λογια..
 
 
Η Magic Dream έρχεται φέτος τα Χριστούγεννα κοντά σας με την υπέροχη παράσταση τουO μολυβένιος στρατιώτης”  ! Η ξεχωριστή διασκευή την κάνει προσιτή, σε όλη την οικογένεια και μπορούν να την παρακολουθήσουν ηλικίες απο 2 εως 102 ετών!!!
Μια παράσταση που ανέβηκε το 2016 και παρακολούθησαν 80.000 θεατές παιδιά σε όλη την Ελλάδα!!!

 

Η υπέροχη μουσική της, τα εξαιρετικά της σκηνικά, τα καταπληκτικά κοστούμια, θα εκστασιάσουν μικρούς και μεγάλους και θα σας χαρίσουν την απόλαυση του κλασικού θεάτρου αλλά ταυτόχρονα και μπαλέτου για μια ώρα και κάτι.. που θα σας μείνει αξέχαστη!
Λίγα λόγια για την σε όλους γνωστή ιστορία του μολυβένιου στρατιώτη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι:
‘Ενα οικουμενικό έργο που έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες, “ο Μολυβένιος Στρατιώτης”  του Άντερσεν είναι ένα εξαιρετικό έργο που διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την δύναμη της πραγματικής αγάπης!
Την ημέρα των γενεθλίων τους, τα δίδυμα Σάλυ και Τζων παίρνουν δώρα από τους γονείς τους, ανάμεσα τους είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι… όταν τα παιδιά λείπουν, όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα,  θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μιαν όμορφη κούκλα μπαλαρίνα.

Την αγάπη τους όμως θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο του να χωρίσει το ερωτευμένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο  και από τότε… τα ίχνη του χάνονται και ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια… το τέλος έρχεται εντελώς ανατρεπτικό σε σχέση με την κλασική ιστορία του Άντερσεν που δεν θα αφήσει κανέναναπογοητευμένο…!!
 
 Η παράσταση γεμάτη μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορό και τραγούδια ζωντανεύει ένα κλίμα ρομαντισμού, ισορροπώντας ανάμεσα στοκωμικό και στο αγωνιώδες. Η γοητευτική και θεαματική σκηνογραφία και τα κοστούμια μεταφέρουν τον θεατή στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1880. Η θεατρική προσαρμογή  έγινε σε μια γλώσσα γλαφυρή και σύγχρονη, διατηρώντας τις ποιητικές διαστάσεις του παραμυθιού του Άντερσεν. Η μουσική και τα τραγούδια είναι γραμμένα ειδικά για την παράσταση από τον Απόστολο Μόσιο  υπάρχει και ποτ-πουρι κλασικών μουσικών όπως Tchaikovsky, Brahms κλπ.
Η παράσταση θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα κυριολεκτικά… μέχρι και το Καστελόριζο!!!
Σκηνοθεσία – Θεατρική Διασκευή: Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Μούτος
Μουσική:
Aπόστολος Μόσιος
Παραγωγή :
Magic Dream – Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Παίζουν: Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Ανάργυρος Βαζαίος, Αγγελική Καλκάνη, Κίμωνας Δούσης, Προκόπης Αναλύτης και η μπαλαρίνα από την Λυρική Σκηνή Δέσποινα Χρυσάνθου.
Site: www.magicdream.gr
Instagram:
@magicdream_productios
Facebook:
@magicdreamtheater

Δευτέρα,27 Δεκεμβρίου, 2021
17:00 (1h 30′)

Κεντρική Σκηνή

Σκηνοθεσια – Θεατρικη Διασκευη: Ηλιας Παπακωνσταντινου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Did you like this? Share it!