Φεστιβαλ Μέρες Θεάτρου

exofylloΓια πρώτη φορά, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοργανώνει τον Μάιο και Ιούνιο του 2015, τις «Μέρες Θεάτρου», ένα φεστιβάλ με παραστάσεις χαρισματικών Ελλήνων καλλιτεχνών του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών, σε κλειστά θέατρα, σε αναπάντεχους χώρους στην Κοζάνη, αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας της δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν και οι δύο νέες καλοκαιρινές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης:
Το νησί των σκλάβων του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και
Σήμερα ούτε Άμλετ του Ράινερ Λεβαντόφσκι, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χουμέτη.

Το φεστιβάλ στοχεύει:

– στη γνωριμία του κοινού της Κοζάνης και της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας με σημαντικούς νέους Έλληνες δημιουργούς του θεάτρου και με παραστάσεις που ξεχώρισαν
– στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών (έμφαση δίνεται σε καλλιτέχνες που έχουν ζήσει και έχουν δημιουργήσει στη βόρεια Ελλάδα αλλά και σε γυναίκες δημιουργούς)
– στην έρευνα πάνω σε διαφορετικούς υποκριτικούς κώδικες
– στην παρουσίαση κλασικών κειμένων μέσα από ανατρεπτικές σύγχρονες σκηνικές αναγνώσεις
– στην ανάδειξη έργων της νεοελληνικής δραματουργίας αλλά και της νεοελληνικής λογοτεχνίας
– στη δημιουργία μιας κουλτούρας συνεργασίας με θεατρικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας μας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ εγκαινιάζεται συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου αλλά και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου»:

Ελένη Δημοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και
Σοφία Ευτυχιάδου, Θεατρολόγος, εισηγήτρια Δραματολογίου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.
[su_divider top=”no” divider_color=”#de9d05″ link_color=”#0cc3e7″] [su_row] [su_column size=”1/3″]

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

[/su_column] [su_column size=”1/3″]

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

[/su_column] [su_column size=”1/3″]

ΧΟΡΗΓΟΙ

[/su_column] [/su_row] [su_divider top=”no” divider_color=”#de9d05″ link_color=”#0cc3e7″] [su_row] [su_column size=”2/3″]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


[/su_column] [su_column size=”1/3″]

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Με πίστη στον παιδευτικό ρόλο του θεάτρου και με στόχο τη συμμετοχικότητα και την προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης προτείνει μια πολιτική χαμηλών εισιτηρίων στο φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου» αλλά και ελεύθερη είσοδο σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα:
Ελεύθερη είσοδο θα έχουν στο φεστιβάλ: μέλη συλλόγων Ατόμων με αναπηρία, ειδικά σχολεία, εργαστήρια και κέντρα αποκατάστασης, μέλη των ΚΑΠΗ, κάτοχοι κάρτας ανεργίας.

Ως ένδειξη αναγνώρισης από μέρους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της συνεισφοράς των ερασιτεχνικών ομάδων στην ανάδειξη της θεατρικής τέχνης στην τοπική κοινωνία, θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ στα μέλη αυτών των ομάδων.

Επιλεγμένες παραστάσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Γενική είσοδος σε όλες τις παραστάσεις: 7 Ευρώ.
[/su_column] [/su_row]