Χαιρετισμός Δημάρχου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης αποτελεί σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς, πραγματοποιώντας πλήθος εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Με μια αξιόλογη 20ετή πορεία, καταξιώθηκε στην πόλη της Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τον θεσμό και να τον κάνει δικό της.

Το θέατρο, ο πολιτισμός και η πολιτική, είναι έννοιες που η μια δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη ∙ έννοιες που μ’ αυτές εκφραζόταν πάντοτε ο πολίτης, είτε ως θεατής, είτε ως πρωταγωνιστής. Αποτελούν δε, βαριά κληρονομιά του παρελθόντος μας και απαιτούν να τις στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Ο Δήμος, ειδικά στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, θα συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε, κάθε είδους επιδοτούμενος πολιτιστικός φορέας -όπως και η τέχνη γενικότερα- δεν μπορεί να αξιολογείται με αυστηρά οικονομικούς όρους, αλλά κυρίως για την καλλιτεχνική και επιμορφωτική προσφορά του στην κοινωνία την οποία υπηρετεί.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης,
Ελευθέριος Ιωαννίδης

Λευτέρης Γιοβανίδης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής
themis_liakos_dipethe_kozanis

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΜΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΙΟΒΑΝΙΔΗΣ

 

ΜΕΛΗ Δ.Σ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΔΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΩΡΑ ΔΗΜΑΡΑΚΗ

ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΥ

ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΥΪΜΤΖΙΔΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΦΟΥΚΑ

Διοικητικό  Προσωπικό

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΜΑΡΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΦΑΡΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΒΑΚΙΔΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΑΝΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΡΙΑ ΔΕΛΗΟΓΛΑΝΗ

ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΒΑΚΙΔΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ MARKETING

ΜΟΝΙΚΑ ΤΣΙΑΛΟΥ

Χρύσα | ΔΗΠΕΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και σε ηλικία 23 χρονών εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου στα Michael Howard Studioκαι Herbert Bergohof Studio της Νέας Υόρκης. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στο Actor’s Studio NYC. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2000.

Έχει σκηνοθετήσει 41 έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει μεταφράσει 14 θεατρικά έργα και έχει πραγματοποιήσει την θεατρική διασκευή έξι βιβλίων. Επίσης έχει σκηνοθετήσει τις τελετές απονομής μεταλλίων για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Γυμναστικής του 2007 στην Πάτρα. Έχει διδάξει το μάθημα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Αθηνών, το ΔηΠεΘε Πάτρας, τον Ελληνικό Κόσμο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Κρατικό Θέατρο Κροατίας (Kazaliste Marina Drzica).

Τεχνικό Προσωπικό

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΣΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΗΧΗΤΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΝΤΙΑΝΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΣΥΝΔΟΥΚΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΣΥΝΔΟΥΚΑΣ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης ιδρύθηκε το 1997. Στεγάζεται στην Αίθουσα Τέχνης.

Η Κεντρική Σκηνή του διαθέτει 600 θέσεις, μεγάλη σκηνή και φουαγιέ  και σύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό. Στο υπερυψωμένο ισόγειο του ιδίου κτιρίου λειτουργεί η Εναλλακτική Σκηνή (Black Box) 80 θέσεων. Για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις  του ΔΗ.ΠΕΘΕ χρησιμοποιείται το Υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης, 700 θέσεων, στο πάρκο του στρατοπέδου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .Κοζάνης στη μέχρι τώρα πορεία του έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και έχει παρουσιάσει έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου  στην Κοζάνη, την Αθήνα και σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και εννέα Συμβούλους  που διορίζονται με απόφαση του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρακάτω μπορείτε να γνωρίσετε τους Καλλιτεχνικούς Συμβούλους από την ίδρυση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

1997

1997

2007

2015

Λευτέρης Γιοβανίδης

2018

Κεντρική Σκηνή

Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης, είναι χωρητικότητας 600 θεατών με σημαντική υλικοτεχνική υποδομή σύγχρονων μέσων. Βρίσκεται στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου και λειτουργεί από το 1993. Διαθέτει ιταλική σκηνή και εξώστη. Διαστάσεις: 14 μέτρα πλάτος σκηνής, 8,5 μέτρα βάθος και 5,5 μέτρα ύψος.

Εναλλακτική Σκηνή

Η Εναλλακτική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης, χωρητικότητας 80 θέσεων με κερκίδες μεταβλητών διατάξεων και σύγχρονο εξοπλισμό βρίσκεται πάνω από την Κεντρική Σκηνή στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε δοθεί στο Θεατροδρόμιο. Από το 2000 πέρασε στην ομάδα των Οχληρών και από το 2018 στεγάζει την Εναλλακτική μας Σκηνή. Διαστάσεις: 14 μέτρα μήκος με 6 μέτρα πλάτος και 3,5 ύψος.

Αποθήκη ΟΣΕ

Η αγροτική αποθήκη του ΟΣΕ υϊοθετήθηκε από την ομάδα «Imagine the City» το 2011 και στο πλάισιο της δράσης αυτής  καθαρίστηκε και ανακαινίστηκε  έτσι ώστε να χρησιμοποιείται ως χώρος για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης . Από το 2018 την διαχείριση του χώρου, την έχει αναλάβει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.