Χαιρετισμός Δημάρχου

Το 1997 ο Δήμος Κοζάνης διεκδίκησε και κέρδισε την ίδρυση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της πόλης. Έκτοτε ο θεσμός κατάφερε να καταξιωθεί στην συνείδηση όχι μόνο των δημοτών της πόλης και της περιφέρειας, αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης, φιλοξενώντας στη σκηνή του προσωπικότητες των γραμμάτων και της τέχνης, πολλές φορές διεθνούς διαμετρήματος.

Επιπλέον στους κόλπους του βρήκαν χώρο έκφρασης και οι τοπικές δημιουργικές δυνάμεις, αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της πόλης και της περιοχής.

Ο Δήμος Κοζάνης στάθηκε πάντοτε αρωγός σε όλες τις δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που δεν σταματούν μόνο στην δημιουργία και παρουσίαση παραστάσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, αλλά προχωρούν και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνεργατικές δράσεις με άλλους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, της χώρας και του κόσμου, αλλά και σε δράσεις που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός είναι πάντοτε ανταποδοτικός, όταν δεν είναι αποκομμένος από την κοινωνία στην οποία αναφέρεται.

Με έντονη τη συνείδηση, ότι ο πολιτισμός αποτελεί ίσως το σημαντικότερο δείκτη ποιότητας ζωής, αλλά και το πλέον ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης ενός τόπου, ο Δήμος Κοζάνης θα εξακολουθήσει να συμπαραστέκεται και να ενισχύσει κάθε ενέργεια που προάγει την καθημερινότητα επενδύοντας στον πολιτισμό, ο οποίος αποτελεί την πολυτιμότερη κληρονομιά μας από το παρελθόν και την πιο σημαντική μας παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης,
Λάζαρος Μαλούτας

dimarxos kozanis_maloutas
Νικόλαος Κέφαλος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΠΕΘΕ

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΦΑΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΑΣ ΖΗΣΗΣ

 

ΜΕΛΗ Δ.Σ

ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

ΔΗΜΑΡΑΚΗ ΔΩΡΑ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΥΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΤΙΟΥΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΑΛΟΥΤΑ ΡΟΥΛΑ

ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΤΣΑΓΚΑΔΟΥΡΑ ΒΑΓΙΑ

ΧΑΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διοικητικό  Προσωπικό

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΔΙΑΦΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΕΦΗ ΚΥΡΙΚΛΙΔΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΤΑΝΗ

Τεχνικό Προσωπικό

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΣΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΗΧΗΤΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΝΤΙΑΝΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΣΥΝΔΟΥΚΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΣΥΝΔΟΥΚΑΣ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης ιδρύθηκε το 1997. Στεγάζεται στην Αίθουσα Τέχνης.

Η Κεντρική Σκηνή του διαθέτει 600 θέσεις, μεγάλη σκηνή και φουαγιέ  και σύγχρονο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό. Στο υπερυψωμένο ισόγειο του ιδίου κτιρίου λειτουργεί η Εναλλακτική Σκηνή (Black Box) 80 θέσεων. Για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις  του ΔΗ.ΠΕΘΕ χρησιμοποιείται το Υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης, 700 θέσεων, στο πάρκο του στρατοπέδου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .Κοζάνης στη μέχρι τώρα πορεία του έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και έχει παρουσιάσει έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου  στην Κοζάνη, την Αθήνα και σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και εννέα Συμβούλους  που διορίζονται με απόφαση του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρακάτω μπορείτε να γνωρίσετε τους Καλλιτεχνικούς Συμβούλους από την ίδρυση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

1997

1997

2007

2015

Λευτέρης Γιοβανίδης

2018

vassilis_myrianthopoylos

2020

2022

Κεντρική Σκηνή

Η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης, είναι χωρητικότητας 600 θεατών με σημαντική υλικοτεχνική υποδομή σύγχρονων μέσων. Βρίσκεται στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου και λειτουργεί από το 1993. Διαθέτει ιταλική σκηνή και εξώστη. Διαστάσεις: 14 μέτρα πλάτος σκηνής, 8,5 μέτρα βάθος και 5,5 μέτρα ύψος.

Εναλλακτική Σκηνή

Η Εναλλακτική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης, χωρητικότητας 80 θέσεων με κερκίδες μεταβλητών διατάξεων και σύγχρονο εξοπλισμό βρίσκεται πάνω από την Κεντρική Σκηνή στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε δοθεί στο Θεατροδρόμιο. Από το 2000 πέρασε στην ομάδα των Οχληρών και από το 2018 στεγάζει την Εναλλακτική μας Σκηνή. Διαστάσεις: 14 μέτρα μήκος με 6 μέτρα πλάτος και 3,5 ύψος.

Αποθήκη ΟΣΕ

Η αγροτική αποθήκη του ΟΣΕ υϊοθετήθηκε από την ομάδα “Imagine the City” το 2011 και στο πλάισιο της δράσης αυτής  καθαρίστηκε και ανακαινίστηκε  έτσι ώστε να χρησιμοποιείται ως χώρος για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης . Από το 2018 την διαχείριση του χώρου, την έχει αναλάβει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.